TORT DE CIOCOLATĂ SIMPLU SI USOR DE PREPARAT ACASA

0
2604
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 2 ore si 30 min.
Numar de portii: 16

Un tort de ciocolată cât mai simplu și ușor de preparat ne încântă întotdeauna sărbătorile și face impresie de fiecare dată printre invitați aducându-ne o bucurie nespusă atunci când este savurat cu plăcere până la ultima bucățică.

Blatul delicat cu aromă intensă de cacao și crema fină de unt cu ciocolată se încununează perfect , iar rezultatul este un deliciu spectaculos, mai ales dacă vă lăsați imaginația liberă și folosiți câteva decoruri originale facute de voi cu ciocolată neagră.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 360 gr. făină
  • 250 gr. zahăr
  • 50 gr. cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 ½ lingurițe bicarbonat
  • ½ linguriță cardamom
  • ½ linguriță sare
  • 5 ouă
  • 350 ml. cafea
  • 350 ml. lapte
  • 180 ml ulei
  • 50 ml. lichior de ciocolată

Pentru cremă:

  • 250 gr. unt
  • 250 gr. zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 gr. ciocolată neagră

Pentru sirop:

  • 50 gr. zahăr
  • 250 ml. apă

Pentru decor:

  • 150 gr. ciocolată neagră

Metoda de preparare:

1Combinați într-un bol toate ingredientele uscate. Cerneți, desigur, în același timp, atât făina, praful de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul și o jumătate de linguriță de cardamom, apoi adăugați zahărul.

2Într-un vas separat bateți pentru câteva secunde cu un tel ouăle întregi și amestecați-le cu laptele, uleiul și cafeaua răcită pe care o pregătiți în prealabil, apoi adăugați 50 ml. lichior de ciocolată.

3Între timp, se încălzește cuptorul la 180° C și se tapetează două tăvi cu unt și hârtie de copt. Puteți folosi doar o tavă de 26 cm. fără nicio problemă, cu tăierea blatului la final, însă eu am două tăvi identice de inox în care împart uniform aluatul și le dau la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când va trece cu succes proba scobitorii.

4Pentru cremă, topiți deocamdată la bain-marie ciocolata neagră și lăsați-o să se răcorească deoparte cât să ajungă la temperatura camerei. Se bate spumă untul moale pentru câteva minute, apoi se adaugă zahărul pudră și se continuă mixarea până obțineți o cremă fină deschisă la culoare care și-a dublat volumul. Adăugați ciocolata topită și mixați la viteză mică până se încorporează complet.

5Turnați jumătate din cantitatea de cremă între cele două blaturi însiropate cu o pensulă, apoi folosiți diferența rămasă pentru suprafața de deasupra și pentru laterale. Pentru decor se poate realiza un grilaj din ciocolată temperată, moțuri delicate de cremă și așchii de ciocolată pentru un plus de efect.

Să aveți poftă!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here