Iata reteta de azi- pachetele de primavara in varianta proprie… Mi-au placut foarte tare atunci cand le-am mancat pentru prima oara la un restaurant chinezesc si de atunci le-am pregatit acasa destul de des. Am incercat la un moment dat si foile din orez in care le-am impachetat, insa am ramas la o varianta finala cu foi subtiri de placinta, si suficienta compozitie de legume…
Ingrediente:
- o varza mica
- 5-6 morcovi medii
- 1 buc. praz 10 cm
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ketchup
- ½ lingurita ghimbir macinat
- 1 lingurita sos teriyaki
- 1 lingurita sos de stridii
- 50 gr. fidea de orez
- ½ pachet foi de placinta
1
Amestec cu foarte putina sare legumele taiate fideluta (sau date pe razatoare) si le pun la calit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de rapita pana se inmoaie putin.
2Adaug sosul de soia, ketchup-ul, sosul teriyaki si sosul de stridii apoi presar ghimbirul macinat. Le mai las cateva minute pana se intrepatrund toate aromele.
3
Am pus intr-un vas cu apa fierbinte fideaua de orez sa se inmoaie pentru 10 minute iar acum o scurg si o adaug peste legume. Inca un minut si legumele sunt gata.
4
Cu 20-25 de minute inainte am scos foile de placinta din congelator, le tai pe jumatate si le acopar cu un prosop umed pentru a nu se usca.
5
Pe fiecare jumatate de foaie asez cam 2 linguri din amestecul de legume si le impaturesc cu grija.
6
Chiar inainte de a le pune la prajit in uleiul de rapita le „ung” pe fiecare cu o pensula inmuiata in apa. Mare atentie- se umezeste fiecare pachetel atunci cand se pune in tigaie, altfel, foaia de placinta se inmoaie prea tare si legumele se vor imprastia pe acolo!
Asa arata preparatul meu. Il servesc cu doua trei picaturi de sos de soia si putin mai mult sos dulce de chili.
Sa aveti pofta!