SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA

0
640
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 60 min
Numar de portii: 6
 

Imi place foarte mult gustul supei de pui cu taitei de casa si de cate ori am la indemana un pui de tara nu ratez ocazia sa o pregatesc. O ador aproape la fel de mult ca si supa de pui cu galuste pufoase si aproape niciodata nu lipseste de langa ea felul doi cum ar fi un pilaf la fel de gustos.

De aceasta data am avut un pui atat de gras incat nu aveam cum sa nu fac acest minunat stock de pui din care am pastrat o parte si la congelator. Cand am nevoie de el, doar scot cateva cuburi si il folosesc. Iti ia cateva ore sa pregatesti o supa de baza cat mai concentrata, un fond de pui pe care il folosesti la foarte multe preparate pentru a le spori gustul si aroma, dar sa presupunem ca nu faceti asta si treceti direct la prepararea supei. Mecanismul este acelasi, doar ca dureaza foarte putin si, dupa cum presupuneti, este si foarte usor de preparat.

Ingrediente:

  • 800 gr. maruntaie de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 buc. mica de radacina de telina (sau o tulpina de apio)
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 fir de praz
  • ½ lingurita sare
  • 1 legatura patrunjel

Pentru taitei:

  • 1 ou
  • 100 gr. faina

Metoda de preparare supa de pui cu taitei de casa:

1 Puteti face aceasta supa dintr-un pui intreg din care pastrati pulpele si pieptul pentru un fel principal, dar se pot folosi la fel de bine doar pipotele sau inimioare ori aripioare de pui. Eu am pastrat pulpele si pieptul pentru o alta zi si am folosit toate celelalte maruntaie pentru un stock de pui mai concentrat. La 1 litru de stock am adaugat 1 litru de apa si am “recuperat” din supa concentrata cateva legume fierte bine. Am pus bucatile de pui. le-am lasat sa dea in clocot 10-15 min. si am adaugat taiteii de casa. Putina verdeata si gata… 🙂 Dar sa revenim la reteta clasica de supa de pui cu taitei de casa.

2 Puneti carnea de pui intr-o oala cu aproximativ 2 litri de apa rece. Lasati sa dea in clocot. Indepartati spuma cat mai bine posibil de cate ori se formeaza la suprafata si micsorati focul sa fiarba cat mai lent. Adaugati o jumatate de lingurita de sare si lasati sa fiarba usor timp de aproximativ o jumatate de ora.

3 Adaugati zarzavatul tocat grosier sau cat mai marunt dupa preferintele fiecaruia si fierbeti-le impreuna pana cand carnea este patrunsa complet. Cam 20-30 de minute ar fi de ajuns, asa incat aveti timp suficient sa pregatiti rapid cativa taitei de casa.

4 Amestecati 100 de grame de faina cu un ou si omogenizati-le bine pana obtineti o bila consistenta. Se inveleste intr-o folie alimentara ca sa nu se usuce si se lasa pe blat pentru cateva minute. Aluatul trebuie sa se relaxeze putin ca sa il puteti manevra mai usor. Luati un sucitor si intindeti-l intr-o foaie cat mai subtire de aproximativ 1-2 mm. Presarati deasupra un strat fin de faina si formati un rulou. Taiati suvitele la dimensiunile dorite apoi rasfirati-le pe blat astfel incat sa se usuce usor.

5 Adaugati taiteii in supa si lasati-i sa fiarba maximum 3-4 minute. Potriviti gustul de sare apoi opriti focul si adaugati patrunjel proaspat.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.