Aveti la indemana cu siguranta, de fiecare data cand mergeti la shopping o lista cu ingrediente care va sunt indispensabile in bucatarie sau va ganditi intotdeauna la ele inainte de a pleca de-acasa dand o ocheada prin camara sau prin frigider.

De ce?! Pentru ca deseori suntem tentati sa cumparam alimente inutile sau perisabile pe care nu le folosim imediat si facem o adevarata risipa pe care o putem evita fara doar si poate doar daca suntem organizati si eficienti in gestionarea bugetului de familie si a spatiului aferent de pastrare.

Este foarte important sa tinem cont de aceasta lista imaginara sau nu si va asigur ca puteti realiza cu succes retete usoare si ieftine cu alimente proaspete si de calitate daca aveti bine stabilit un top al ingredientelor de baza folosite cel mai des in bucatarie si nelipsite din camara proprie.

Asta am incercat sa fac si eu mai jos, o enumerare a ingredientelor care nu-mi lipsesc niciodata din casa:

Ouale– foarte apreciate datorita continutului bogat in substante nutritive si a intrebuintarii extrem de variate incepand de la micul dejun, ciorbe sau fel principal si pana la deserturile cele mai renumite.

Faina– indispensabila in bucatarie pentru prepararea de aluaturi si foietaje, a majoritatii retetelor de dulciuri, dar si pentru ingrosarea de sosuri sau creme.

Uleiul (cu o multitudine de tipuri-de la floarea soarelui si rapita, pana la uleiul de masline sau de cocos), este de asemenea foarte necesar si poate fi folosit la fel de frecvent intr-o multime de preparate.

Orezul– pe care il utilizam oricand la fel de bine ca garnitura, fel principal sau in alcatuirea unui desert savuros.

Laptele– ca si aliment complet ce contine toate substantele hranitoare de care avem nevoie, poate fi consumat zilnic atat in stare proaspata cat si folosit in pregatirea nenumaratelor retete sarate sau dulci.

Untul– ce face parte din categoria produselor lactate de care nu ma pot lipsi sub nicio forma deoarece mi se pare extrem de util si necesar atat la sandviciuri cat si la coacerea unor deserturi, dar si la prajirea si sotarea multor legume sau a unei bucati de carne ori peste, precum si in realizarea de sosuri diverse.

Lamaia- pe care o folosim si o apreciem atat pentru aroma, cat si pentru intrebuintarile sale multiple.

Zaharul sau indulcitorii naturali– de la miere si pana la siropul de artar sau de agave, precum si stevia.

Ciocolata– considerata ingredientul suprem folosit in cele mai spectaculoase si delicioase deserturi din lume.

Pasta de tomate si rosiile tocate nelipsite din camara datorita aportului lor suplimentar de savoare si gust din majoritatea felurilor principale.

Diverse condimente pe care trebuie sa le avem musai la indemana pentru asezonarea si stabilirea gustului final aferent oricarui tip de preparat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt cele mai importante din punctul meu de vedere si imi intaresc de fiecare data convingerea ca sunt un ajutor de nadejde in realizarea oricarei retete cu gust si foarte sanatoasa pregatita chiar si la minut.

Pe langa ele, o salata proaspata, fructele si legumele bio sau carnurile cumparate la nevoie pentru a beneficia la maxim de prospetimea si calitatile lor nutritive, completeaza necesarul zilnic de ingrediente si ne asigura un echilibru in alimentatia sanatoasa de zi cu zi.

print

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here