De cate ori nu va intrebati ce sa mai pregatiti din pieptul de pui rapid si foarte gustos, mai ales ca toata lumea gandeste despre el ca este fad si nu are o textura moale din cauza faptului ca in general dupa gatire este destul de uscat?! Incercati aceasta reteta extrem de simpla pentru care nu aveti nevoie decat de un gratar, sau de o tigaie gril si o craticioara pentru sosul care va face diferenta.
Ingrediente:
- 400 gr. piept de pui
- 75 gr. unt
- 1 buc. ghimbir (2 cm.)
- 2 fire ceapa verde
- 3-4 linguri sos de chilli dulce (sweet chilli)
- ½ lamaie
Metoda de preparare:
1Se condimenteaza bucatile din piept de pui cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins pentru 3-4 minute pe ambele parti. Incercati sa nu le rumeniti prea tare ca sa nu le uscati, eventual dati-le imediat deoparte pe o farfurie si lasati-le acoperite pentru cateva minute.
2Puneti pe ochiul cel mic al aragazului craticioara pregatita cu 75 gr. unt, apoi adaugati ceapa si ghimbirul tocate marunt.
3Nu trebuie sa le lasati pe foc foarte mult, doar 2-3 minute, cat sa se inmoaie foarte putin, apoi se adauga sosul dulceag de chilli impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie si se mai lasa pe foc pentru cateva secunde.
4Puteti sa folositi orice garnitura, insa eu am ales pentru azi un orez pregatit la fel de usor alaturi de o salata de valeriana.
5Asezati fileurile din piept de pui deasupra si stropiti-le cu sos din belsug.
Sa aveti pofta!