SALATA DE FASOLE GALBENA CU USTUROI

2
56014
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Numar de portii: 2

Salata de fasole galbena cu usturoi sau, daca vreti, salata de teci cu usturoi dupa reteta mamei mele este preparatul de azi la care ma tot gandesc de cateva zile. Pregatita doar din cateva ingrediente, pe cat este de simpla si de usoara aceasta salata, pe atat mi se pare mai gustoasa si nu ratez niciodata ocazia de a o ruga mereu sa mi-o pregateasca de cate ori ma duc acasa la ea. “Asa, simpla…?” – ma intreaba ea de fiecare data, desi stie ca o mananc de cele mai multe ori doar asa, ca si salata. Este buna cu orice fel de fasole pastai, verde sau galbena, si se poate consuma ca atare, dar si ca garnitura la aproape orice friptura sau peste fiind in acelasi timp o varianta extrem de rapida ca si reteta de post.

Norocul meu este ca o pot pregati oricand pentru ca are grija mami sa nu imi lipseasca din congelator, asa ca daca nu aveti teci de fasole proaspata care sa amplifice si mai mult gustul acestei salate, o puteti folosi la fel de bine si pe cea congelata. Anul acesta am avut recolta bogata in fasole galbena pastai, deci va prezint o salata de fasole galbena cu usturoi din pastai congelate care este gata in maxim 20 de minute.

Ingrediente:

  • 500 gr. fasole galbena pastai
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet
  • ½  legatura de marar
  • ½ lingurita sare

Metoda de preparare salata de fasole galbena cu usturoi:

1 In situatia in care aveti la indemana fasole galbena proaspata, se spala si se indeparteaza coditele dupa care se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15 sau 20 de minute. Depinde de pastai, asa ca va recomand sa le testati din timp pentru a le lasa putin mai crocante. In cazul meu, pastaile sunt deja oparite inainte de a fi congelate si nu mai este nevoie decat de 5 minute in care sa le mai fierb putin inainte de a le pune la salata.

2 Pregatiti un mujdei rapid din 2-3 catei de usturoi. Pisati bine usturoiul cu putina sare intr-un mojar, adaugati treptat 2-3 linguri de ulei de masline amestecand constant iar la final puneti 1 lingurita de otet si omogenizati bine pana la incorporarea completa. Va iesi un mujdei de usturoi delicios cu aspect de maioneza si va garantez ca nici nu va fi atat de picant datorita otetului care ii atenueaza iuteala.

3 Tocati mararul si scurgeti bine pastaile din apa fiebinte apoi combinati-le cu mujdeiul pregatit in prealabil. Potriviti gustul de sare si de otet. Dupa gustul meu cu siguranta mai este nevoie de otet, asa ca mai pun cam o lingurita. Uneori mai merge si un strop de ulei de masline. Echilibrati gustul exact asa cum vi se pare perfect.

4 Puteti savura aceasta salata de fasole galbena si cu un adaos de maioneza sau cu mujdei de usturoi cu iaurt si o puteti asezona la fel de bine cu patrunjel daca va place mai mult. Merge perfect alaturi de friptura preferata si este si mai gustoasa rece, daca o lasati cateva ore la frigider sa se intrepatrunda toate aromele.

Sa aveti pofta!

print

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here