CIULAMA DE CIUPERCI CU MAMALIGUTA

0
472
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 30 min

Daca stau bine si ma gandesc, ciupercile nu imi lipsesc aproape niciodata din casa. Le folosesc ca si garnitura simpla sau cu sos la diverse fripturi, umplute la cuptor, si  nu in ultimul rand, reprezinta un ingredient care se afla la baza multor umpluturi din preparatele mele.

Reteta de astazi este foarte simpla.  Sunt convinsa ca o puteti prepara fara efort si nu dureaza decat maxim o jumatate de ora.

Ingrediente:

  • 400 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300 ml. lapte de soia
  • 1 legatura marar
  • sare, piper

La ciulama folosesc inclusiv piciorusele de la ciuperci pe care le curat foarte bine, indepartez pielita de deasupra ciupercilor, apoi le toc pe toate in cubulete potrivite.

Intr-o tigaie putin mai inalta pun la calit ceapa maruntita in doua linguri de ulei de masline, o las sa se inmoaie 2-3 minute, apoi adaug ciupercile pregatite.

Presar putina sare si piper dupa care astept sa se fiarba in sucul propriu lasat sub capac timp de aproximativ 10 minute. Cand lichidul s-a evaporat aproape in totalitate, mai pun o lingura de ulei si adaug toata faina deodata amestecand mereu.

Incep sa torn putin cate putin si laptele de soia pe care il folosesc astazi ca inlocuitor pentru laptele de vaca deoarece vreau sa prepar o reteta de post, si amestec bine pana cand ciulamaua se ingroasa suficient, nu are cocoloase si este foarte cremoasa.

O mai  las pe foc timp de cateva clocote bune, asezonez in caz ca este nevoie, apoi presar putin marar tocat foarte marunt si o dau deoparte.

Ce sa mai spun despre rezultatul obtinut alaturi de mamaliguta inca fierbinte pregatita printre picaturi si lasata sa fie fiarta bine… A urmat o portie in repetitie!

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.