SALATA DE ANDIVE CU CREMA DE BRANZA, SOMON SI AVOCADO

0
4254
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 25 min

O salata de andive cu crema de branza, somon si avocado foarte fina, cum este cea de astazi, ma unge pe suflet de fiecare data cand o pregatesc.

Ma limitez la o singura bucata de andiva din care aleg pentru salata doar 7-8 frunze pe care sa le umplu cu ceea ce imi doresc pentru a-i intregi gustul deosebit, dar doua bucati ar fi prea multe, desi ma gandesc cu multa pofta la fructul de avocado din care nu folosesc decat jumatate, restul fiind cu siguranta folosit la un guacamole rapid sau in urmatoarea salata.

Ingrediente:

  • 1 andiva
  • 50 gr. crema de branza
  • 2-3 fire de marar
  • 40 gr. somon afumat
  • 1 avocado
  • 1 lamaie
  • 1/2 ceapa rosie
  • seminte negre de susan (optional)

Pregatesc pentru inceput crema de branza pe care o amestec cu marar proaspat.

Tai feliute subtiri de somon si maruntesc putina ceapa rosie pe care o voi presara deasupra pentru un plus de gust.

Injumatatesc fructul de avocado pe care il curat de coaja si il feliez pe de-a lungul, apoi il stropesc imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri.

Pregatesc un platou pe care asez un pat cu salata de rucola, tai cotorul de la andiva si aranjez cu grija frunzele in care pun cate o lingura cu crema de branza.

Peste ea intind feliile de somon afumat si avocado, presar cateva cubulete de ceapa si seminte de susan negru, apoi stropesc minunata mea salata cu zeama de lamaie.

Se mananca cu mana fara riscul de a fi acuzat in vreun fel de lipsa de maniere 🙂 .

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here