Aceasta supa crema bicolora de rosii si ardei copt este fara indoiala una dintre cele mai bune supe creme pe care le-am pregatit si am impresionat cu succes pe toata lumea.
Ingrediente:
Pentru supa crema de rosii:
- 7 rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 buc. telina
- 250 ml. supa de legume
- 1 lingura pasta de tomate
- sare, piper alb
- oregano
- 30 ml. smantana de gatit (optional)
Pentru supa crema de ardei gras:
- 3 ardei galbeni
- 1 ceapa mica
- 250 ml. supa de legume
- sare, piper alb
- cimbru
- 30 ml. smantana de gatit (optional)
Primul pas pe care il fac este sa pregatesc o tava acoperita cu folie de aluminiu in care asez rosiile, ardeiul gras si 4 catei de usturoi carora le-am taiat mustatile. Le las sa se coaca in cuptorul incins la 200° pentru aproximativ 45 de minute, timp in care le mai verific din cand in cand si le mai intorc putin.
Dupa ce s-au rumenit bine, scot tava din cuptor, o acopar cu folie de aluminiu si las legumele sa se abureasca pentru 15-20 de minute. In acest fel imi va fi foarte usor sa le indepartez coaja in totalitate fara sa ma chinui.
Pun la incins doua vase separate in care voi pregati in acelasi timp cele doua supe.
Torn cate doua linguri de ulei de masline si pun la calit ceapa tocata cubulete.
In craticioara pentru supa de rosii mai adaug telina tocata marunt pentru a se inmuia impreuna cu ceapa.
Pentru supa crema de ardei gras am inlaturat cotorul cu semintele si coaja de deasupra ardeilor (eu am avut in frigider doi ardei galbeni si unul portocaliu, insa ar fi ideal sa aveti doar galbeni pentru a obtine culoarea galbena pe care ne-o dorim si un contrast perfect in farfurie), apoi ii toc grosier si ii adaug peste ceapa translucida.
Adaug supa de legume, si las oala acoperita cu un capac la foc domol timp de 15-20 de minute.
Peste ceapa inmuiata cu telina din craticioara pentru supa de rosii adaug pasta de tomate, usturoiul copt stors din coaja in care a stat la cuptor, apoi pun rosiile maruntite carora le-am indepartat cotoarele si coaja. Adaug si aici supa de legume pe care o las sa fiarba pentru cateva minute.
Condimentez fiecare supa cu sare si piper alb.
Dupa 15-20 de minute adaug un praf de cimbru peste supa de ardei gras si un praf de oregano peste cea de rosii unde pun suplimentar un catel de usturoi tocat foarte marunt.
Le mai las pe foc cat sa dea intr-un clocot, apoi le dau deoparte si le pasez cu ajutorul unui blender vertical.
Pentru o consistenta mai cremoasa, este momentul sa adaug acum cate 30 de mililitri de smantana, insa pentru a obtine o reteta de post, puteti renunta fara probleme la ea fara a diminua sub nicio forma gustul deosebit al preparatului; cu atat mai mult cu cat aceasta poate atenua culoarea naturala a legumelor proaspete.
Ma folosesc de doua cani gradate pentru a turna supele concomitent in farfuria de servire.
Personal cred ca arata foarte apetisant, iar gustul obtinut din combinatia de rosii si ardei copt cu siguranta este demential.
Sa aveti pofta!