Imi era dor de o salata de ridichi, si imediat ce am observat zilele trecute ridichile albe la raionul de legume, mi-am si conturat salata de ridichi cu fenicul si castraveti. Este foarte sanatoasa, nu este deloc iute si este o combinatie care sigur nu va va dezamagi daca va plac ridichile.
Ingrediente:
- 2 ridichi albe
- 3 ridichi rosii
- ½ fenicul
- 1 buc. castravete (10-15 cm.)
- 1 legatura marar
Pentru dressing:
- zeama de la o jumatate lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Curat de coaja ridichile albe si le tai in rondele cat se poate de subtiri.
La fel procedez cu ridichile rosii carora le pastrez coaja, castravetele proaspat si apetisant, apoi feliez jumatate din feniculul cu aroma de anason pe care il folosesc destul de des in ultima perioada.
Toc marunt mararul pe care il adaug in bol si pregatesc imediat dressingul pentru salata.
Intr-un castronel separat storc zeama de la o jumatate de lamaie, apoi adaug peste ea putin cate putin 2-3 linguri de ulei de masline amestecand incontinuu.
Asezonez emulsia obtinuta cu sare si piper dupa care o adaug peste legumele pregatite.
Amestec de cateva ori, apoi las bolul cateva minute la rece cat legumele sa absoarba putin din aroma de lamaie a dressingului acrisor, se marineaza putin, isi elibereaza sucurile aromate si sanatoase si devin usor translucide.
Am obtinut o minunata salata de ridichi cu fenicul si castraveti care poate fi consumata ca atare sau, in functie de preferinte, ca garnitura la o multime de alte preparate.
Sa aveti pofta!