MAIONEZA DE POST CU AQUAFABA (APA DE NAUT)

2
11275
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 5 min
Numar de portii: 4
 

Sunt multe variante de maioneza de post, cu lapte de soia sau de migdale, cu avocado sau din cartofi. Astazi o sa va impartasesc totusi o reteta simpla de maioneza de post cu aquafaba (apa de naut). Cand pregatiti o reteta de post cu naut, cum ar fi salata de spanac cu naut si merisoare, nu aruncati acel lichid vascos din conserva. Este aquafaba despre care am detaliat mai mult in acest articol despre ce este aquafaba si cum se foloseste.

Maioneza de post cu aquafaba (apa de naut) este o varianta rapida si foarte la indemana atat pentru persoanele care tin post cat si pentru amatorii de retete vegane. Nu aveti nevoie decat de un blender de mana pentru a combina cateva ingrediente din camara. Se poate utiliza la orice salata de cruditati iar daca ii adaugati un catel de usturoi pisat veti obtine un sos aioli de post grozav, numai bun pentru peste sau carne pregatita la gratar.

Ingrediente:

  • 4 linguri de aquafaba
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 lingura otet de mere (sau zeama de lamaie)
  • ¼ lingurita sare
  • 200 ml. ulei de floarea soarelui

Metoda de preparare:

1 Puneti intr-un recipient 4 linguri de aquafaba, mustarul, otetul si sarea. Mixati pentru cateva secunde, cat sa se omogenizeze bine, apoi continuati cu uleiul pe care il adaugati in fir subtire.

2 La final veti obtine o maioneza de post consistenta pe care o puteti folosi exact asa ori, daca doriti, o puteti tranforma in sos aioli adaugand un catel de usturoi pisat. Poate fi consumata imediat si rezista pentru cel putin o saptamana daca o pastrati la frigider intr-un borcan etans.

Sa aveti pofta!

print

2 COMENTARII

    • Ai pus ulei prea mult dintr-o data… Altfel nu avea voie sa se taie daca lichidul era suficient de vascos. Trebuie picurat cu grija, exact cum procedezi si cu maioneza din galbenus de ou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here