Pentru ca tot a fost dezlegare la peste, m-am gandit sa pregatesc astazi un medalion de crap prajit cu sos meuniere si cartofi natur.
Ingrediente:
- 2 medalioane de crap
- ½ lingurita sare
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
Pentru sosul meuniere:
- 80 gr. unt
- Zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri capere
- o legatura patrunjel
Condimentez bine cu sare medalioanele de crap spalate si uscate apoi le dau prin faina, ou batut si pesmet.
Le prajesc intr-o baie de ulei la foc potrivit pana se patrund si capata o culoare frumoasa, apoi le scot pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.
Intre timp pregatesc sosul meuniere intr-o tigaie in care pun 80 gr. unt pe care il las sa se topeasca la foc foarte mic.
Adaug zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie, cele doua linguri de capere si patrunjelul proaspat tocat.
Amestec de cateva ori in sosul obtinut si il dau deoparte.
Langa o portie de cartofi natur presarati cu rozmarin si putin patrunjel verde, medalionul meu de crap cu sos meuniere arata atat de imbietor si este atat de gustos acoperit cu sosul acrisor de capere incat nu a prea ramas nimic in farfurie destul de rapid.
Sa aveti pofta!