PASTE QUATTRO FORMAGGI CU BACON

0
6880
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 20 min

De ce paste quattro formaggi cu bacon?! Pentru ca imi plac foarte mult pastele quattro formaggi, iar bacon-ul, desi nu face parte din reteta originala, le da un gust aparte. Asa incat am preparat o reteta care sigur o sa va placa.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 felii bacon
  • 250 ml. smantana pentru gatit
  • 50  gr. branza Brie
  • 50 gr. branza Camembert
  • 50 gr. branza Gorgonzola
  • 50 gr. cascaval
  • 150 gr. Tagliatelle

Mi-am pregatit ingredientele aproape pentru a-mi fi cat mai usor si la indemana.

Bacon-ul il tai feliute mici iar branzeturile le tai in cubulete potrivite ca sa se topeasca uniform.

Calesc bacon-ul intr-o tigaie anti aderenta pana se rumeneste putin. Adaug smantana pe care o las sa se incalzeasca la foc minim circa 20- 30 de secunde si rastorn branzeturile pregatite amestecand incontinuu pana acestea se vor topi iar sosul va capata o consistenta cremoasa.

In paralel am pus 2 litri de apa cu sare la fiert in care am pregatit pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Eu prefer tagliatelle-le dar se pot folosi orice fel de paste, ca de altfel si in cazul celor patru branzeturi care sunt la alegerea fiecaruia.

Cand pastele sunt fierte, dau vasul deoparte si le scurg de apa intr-o strecuratoare.

Le aranjez intr-o farfurie, iar peste ele torn sosul aburind.

Dupa gust se poate adauga piper, busuioc, rozmarin, orice considerati ca intregeste gustul final al acestor minunate paste quattro formaggi cu bacon.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here