CIORBA DE LOBODA

0
5399
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 5
Timp de preparare: 40 min

Primul gand pe care l-am avut zilele trecute cand am admirat cu multa incantare minunata gradina foarte bine organizata si plina de flori si legume a parintilor unei prietene foarte bune, a fost ciorba bogata de loboda pe care ne-o pregatea bunica in fiecare primavara cand ne duceam in vacanta.

Pe langa toate ”bunatatile” care mi-au fost oferite si pentru care le multumesc inca o data si pe aceasta cale, in mod special stiind cu cata satisfactie imi place sa gatesc cu ingrediente naturale si proaspete, in acel moment deja imi lasa gura apa imaginandu-mi ciorba plina de loboda si legume cu ”zdrente” de ou a carei reteta o prezint mai jos.

Ingrediente:

  • 350 gr. loboda
  • 2 morcovi
  • 1 buc. telina
  • 3 buc. ceapa verde
  • 1 buc. praz (partea alba)
  • 1 cub Delikat legume
  • 300 gr. rosii tocate
  • 300 ml. bors
  • 1 ou
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel

Incep cu morcovii si telina pe care le tai in cubulete potrivite si le pun in uleiul incins.

Dupa un minut adaug ceapa si prazul tocate marunt, apoi las zarzavatul sa se inmoaie putin sub capac.

Cand sunt aproape gata, dizolv cubuletul de legume Delikat in 500 ml. apa fierbinte si torn stock-ul format peste legume.

Adaug rosiile tocate si pregatesc loboda pe care o clatesc bine, o tai in suvite mai marunte, apoi o adaug in oala.

Dupa aproximativ 10 minute, cat las la fiert toate ingredientele, adaug borsul fiert separat si potrivesc gustul de sare.

Mai las oala pe foc cat sa dea in cateva clocote si o dau deoparte.

Dupa ce se odihneste putin, bat oul pregatit si il adaug usor in ciorba amestecand mereu.

Daca nu va plac ”zdrentele” sau va doriti o reteta de post, se poate adauga o cescuta de orez cu 10 minute inainte de a finaliza ciorba, situatie in care puteti obtine cu succes aceeasi ciorba simpla si bogata de loboda.

Finalizez preparatul meu de azi cu verdeata tocata marunt  si ma grabesc sa o pun in farfurie la cat de bine miroase.

Si cand ma gandesc cat se chinuia bunica sa ne ”pacaleasca” sa o mancam povestindu-ne cate vitamine din acea farfurie ”verde” ne pot ajuta sa crestem mari…

Se poate consuma si rece….direct din frigider…e chiar mai delicioasa pe timpul verii.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here