SALATA DE RUCOLA CU SMOCHINE SI MOZZARELLA

0
112

Cand vine vorba de o salata mai deosebita si cat mai simpla imi vine in minte de foarte multe ori aceasta salata de rucola cu smochine si mozzarella. Se afla printre preferatele mele alaturi de salata de andive cu branza nobila si nuci sau de salata de andive cu crema de branza, somon si avocado.

Smochine proaspete se gasesc mai mult toamna cand este sezonul lor, dar daca va doriti in mod special se pot gasi din ce in ce mai des si in timpul anului in anumite magazine.  Ma indoiesc de faptul ca ar fi romanesti pentru ca, din cate am citit, a doua sau a treia recolta de primavara de la noi din tara poate fi din smochini cu fructe rosii, galbene sau verzi. Soiurile cele mai intalnite par a fi  totusi cele de smochine violet. Sunt minunate, dar si cele verzi pe care le-am cules chiar eu din smochinul din spatele blocului sunt delicioase si extrem de dulci. Parca erau chiar putin mai gustoase decat acelea pe care le-am cumparat zilele trecute. Poate pentru ca a fost un rod mai bun tinand cont ca am cules cel putin 15 – 16 smochine verzi dupa cativa ani in care abia daca gaseam cate o bucata sau doua ratacite prin pom. Oricum, de aceasta data am fost atat de incantata incat m-am si grabit sa le imortalizez.

Va recomand si voua aceasta salata de rucola cu smochine si mozzarella. Este o combinatie excelenta intre smochinele proaspete si dulci, salata fresh si branza mozzarella pe care o puteti inlocui fara emotii cu branza de capra sau cu gorgonzola. Adaugati o mana de nuci si cateva seminte acrisoare de rodie si veti avea parte de o salata minunata si reconfortanta.

Ingrediente:

  • 80 gr. rucola
  • 5-6 smochine proaspete
  • 150 gr. mozzarella
  • 50 gr. nuci
  • 2 linguri cu seminte de rodie

Pentru dressing:

  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura sirop de rodii
  • sare si piper dupa gust

Metoda de preparare:

Pentru inceput se taie mozzarella in bucatele mai mici si se rupe o mana de nuci cat mai grosier. Vor accentua savoarea salatei dandu-i in acelasi timp acea nota crocanta de care e nevoie uneori intr-o salata pentru a o ridica la adevarata ei valoare.

Taiati smochinele in sferturi si pregatiti-va aproape o jumatate de rodie.

Combinati intr-un bol salata de rucola cu smochinele si mozzarella apoi adaugati nucile si pregatiti dressingul.

Nu dureaza decat doua minute in care amestecati intr-un borcanel zeama de lamaie cu o lingura de ulei de masline si una de sirop de rodii. Siropul este foarte consistent si putin acrisor deci daca nu il aveti la indemana se poate inlocui fara doar si poate cu un strop de otet balsamic. Adaugati un praf de sare si piper apoi puneti capacul si agitati bine.

Asezati salata pe o farfurie de servire si stropiti cu dressing din belsug.

La final scuturati deasupra cateva seminte de rodie si bucurati-va din plin de o salata dulce – acrisoara care va va incanta cu siguranta papilele gustative.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.