Nu demult i-am pregatit unei prietene o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa – tagliatelle cu creveti.
Ingrediente:
- 150 gr. tagliatelle
- 200 gr. creveti decorticati
- 50 gr. unt
- 250 ml. smantana de gatit
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 5 – 6 catei de usturoi
- 4 – 5 rosii cherry
- o legatura de patrunjel
- 2 – 3 frunze de busuioc
- sare, piper, praf de chili
- 2 linguri de ulei de masline
Este indicat sa aveti toate ingredientele aproape pentru ca pregatirea retetei dureaza maxim 10 minute si o sa trebuiasca sa le avem pe toate la indemana.
Pun pe foc o oala cu 2 litri de apa si sare in care o sa fierb pastele pentru 5 minute. Am ales de aceasta data tagliatelle cu plante aromate care vor da un gust deosebit.
Pregatesc o tigaie in care incing uleiul de masline cu jumatate din cantitatea de unt si adaug crevetii pe care ii las sa isi schimbe culoarea si sa se rumeneasca putin pentru maxim 3-4 minute.
Adaug zeama de lamaie si usturoiul pisat foarte marunt. Nu le mai las decat un minut, pun restul de unt si smantana pentru gatit pe care o scosesem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Amestec mereu cu focul dat foarte incet pana ce sosul se ingroasa putin, apoi adaug si rosiile taiate.
Condimentez cu sare, piper si un praf de chili dupa care dau tigaia deoparte.
Pastele sunt si ele gata. Le strecor apoi le adaug peste sosul de smantana cu creveti.
Presar patrunjelul si o frunzulita de busuioc tocate fin, amestec bine si pregatesc farfuriile cu nerabdare.
Nu pot decat sa va povestesc cum au iesit. O aroma foarte fina de usturoi si plante aromatice, niste paste bogate in sosul cremos de smantana si nu in ultimul rand crevetii deliciosi.
Sa aveti pofta!