BUDINCA HAWAII CU TAPIOCA SI PEPENE GALBEN

0
425
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 40 min

Am pregatit aceasta minunata budinca la sugestia prietenei mele Mirela ca o continuare a povestilor culinare aduse de ea din indepartatul Hawaii cu nenumarate si delicioase retete cum este acest desert pe care l-am numit sugestiv – budinca Hawaii cu tapioca si pepene galben.

Este adevarat ca n-am gustat si bineinteles ca nici nu am pregatit pana in acest moment tapioca, insa am fost placut surprinsa de bilutele gelatinoase si fara gluten care au fost baza budincii de astazi in combinatie cu pepenele galben pe care il aveam prin frigider pregatit cu gandul la un desert racoritor si foarte sanatos.

Se aseamana cu o budinca de orez pe care va invit sa o pregatiti daca va doriti un desert foarte special si o puteti degusta fara doar si poate alaturi de orice fruct proaspat pe care il alegeti – mango, piersici, banane, portocale sau alte fructe exotice care sa evidentieze pe deplin savoarea din cupa pregatita.

Ingrediente:

  • 125 gr. perle de tapioca
  • 400 ml. apa
  • 400 ml. lapte de cocos
  • 1 pastaie de vanilie
  • zeama de la 1 limeta
  • ½ pepene galben
  • 2 linguri crema de migdale

Pentru inceput punem tapioca intr-un bol cu cele 400 ml. de apa rece si o lasam la inmuiat pentru aproximativ 20 de minute.

O rastorn intr-o cratita anti aderenta, torn peste ea laptele de cocos si semintele de la pastaia de vanilie, apoi aprind aragazul si le las impreuna la foc mic timp de 8-10 minute, cat sa obtin o consistenta cremoasa de budinca si perlele de tapioca sa devina moi si translucide.

Cat las budinca deoparte sa se raceasca putin, pregatesc un piure din pepenele galben taiat cubulete peste care storc zeama de limeta.

Pastrez inainte cateva bucatele pentru decor, apoi il pasez cu ajutorul unui blender vertical.

Piureul este destul de lichid, asa incat pun la inceput in fiecare pahar cate o lingura-doua, dupa care adaug budinca minunata si continui cu o cantitate generoasa de piure de pepene.

Deasupra adaug putina crema de migdale care aduce un plus de savoare semnificativ, cubulete proaspete de pepene si, ultimul ingredient fara de care gustul nu ar fi perfect – un amestec de condimente de la Kamis pe care il apreciez foarte mult cu scortisoara, cardamom, cuisoare si vanilie.

Pot sa va spun cu incantare ca dupa o jumatate de ora la rece, budinca Hawaii cu tapioca si pepene galben a fost cireasa de pe tort la finalul unei dupa-amiezi petrecuta cu drag alaturi de prietenele mele.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.