PRAJITURA STARS OF THE NIGHT

0
3277
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 30
Timp de preparare: 3 ore

Este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am pregatit in ultimul timp. Prajitura Stars Of The Night cu blat crocant de bezea cu bucatele de nuca rumenita, crema de vanilie si glazura de ciocolata a avut un succes rasunator si este deja preferata prietenilor mei din lista cu deserturi de casa de care ne-am bucurat impreuna.

Ingrediente:

Blat de bezea cu nuca:

  • 8 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 300 gr. nuca prajita si tocata
  • 1 fiola esenta vanilie-2 ml.

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 800 ml. lapte
  • 75 gr. amidon
  • 200 gr. zahar pudra
  • 200 gr. unt
  • 2 fiole esenta vanilie

Blat de biscuiti:

  • 250 gr. biscuiti Petit Beurre
  • 100 ml. lapte

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr. ciocolata
  • 150 ml. frisca lichida
  • 50 gr. unt

Pentru decor:

  • 100 gr. nuci tocate

Pentru inceput separ ouale si bat spuma albusurile cu un praf de sare.

Adaug zaharul in ploaie si bat bezeaua pana devine tare si lucioasa, iar zaharul s-a topit complet.

Incorporez usor nuca tocata grosier cu un cutit, rumenita putin si racita bine inainte, apoi asez bezeaua pregatita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intind uniform.

O voi da la cuptor pentru cel putin o ora la 170° pana devine crocanta si are o culoare usor aramie.

Intre timp frec spuma untul moale pe care l-am lasat la temperatura camerei, adaug 100 gr. zahar pudra si amestec bine cu un tel pana ce spuma creste putin si se albeste.

Incorporez diferenta de zahar pudra (100 gr.) in galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn apoi adaug amidonul pregatit.

Dau in clocot laptele pe care il torn usor peste amestecul de galbenusuri, il omogenizez rapid pentru a evita coagularea si il rastorn inapoi in cratita ca sa finalizez crema.

Dupa doar cateva minute, cat sa dea in clocot si sa se ingroase, am obtinut cea mai gustoasa si fina crema din galbenusuri de la oua proaspete de tara.

O las deoparte sa se raceasca cu o folie de celofan deasupra pentru a nu prinde crusta cel putin o ora in acelasi timp cu blatul de bezea pe care l-am lasat in cuptor sa se raceasca complet.

Merita asteptarea pentru ca dupa ce am incorporat crema rece putin cate putin in spuma de unt si am adaugat esenta de vanilie, a iesit cea mai buna crema ”ever” pe care o puteti folosi atat la eclere, cremsnit, cat si la orice alt tort de exceptie.

O intind uniform peste blatul de bezea cu nuca, asez un rand de biscuiti inmuiati foarte putin in lapte si pregatesc glazura de ciocolata.

Topesc pe bain-marie ciocolata tocata marunt impreuna cu frisca lichida si un cubulet de unt, apoi o torn deasupra prajiturii si o nivelez cu o spatula.

Cat este inca moale, presar pe deasupra nuca tocata si o dau la rece peste noapte.

Ce poate fi mai incantator decat sa iti vezi prietenii ca o mananca direct din tava simtindu-se ca acasa… Cu greu am reusit sa o portionez si sa asez cateva bucatele pe o farfurie, ca sa nu mai zic de linguritele care erau deja inutile 🙂 …

Fotografia demonstrativa a fost facuta la final, bineinteles, din ultimele bucatele ramase pentru a doua zi.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here