SALATA DE ARDEI COPTI CU USTUROI

0
368
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 1 ora

Pregatesc in toata perioada anului salata de ardei copti cu usturoi fiind una dintre preferatele mele la orice mancare proaspata sau o friptura cu care sa o pot asocia, asa incat odata cu sezonul acestora nu ratez niciodata ocazia si coc ardei din belsug pe care ii pun in pungute potrivite si ii pastrez la congelator peste iarna.

Sunt foarte buni facuti direct pe gratarul incins deasupra focului facut chiar in curtea casei noastre de la tara, dar sunt la fel de gustosi si atunci cand ii coci pe flacara aragazului sau in cuptor.

Ingrediente:

  • 1,2 kg ardei kapia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • ½ lingurita zahar
  • sare dupa gust
  • 1 catel de usturoi

Se coc ardeii pe fiecare parte cat sa se rumeneasca suficient si uniform, direct pe gratarul cu jar dedesubt, pe flacara sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt daca alegeti sa ii pregatiti la cuptor, apoi se dau deoparte, se presara deasupra un praf de sare si se asaza intr-un bol acoperit cu folie de plastic pentru cel putin 20 de minute.

Indepartez astfel destul de usor pielita de deasupra, scot cotoarele cu grija pentru a indeparta foarte bine si semintele din interior, apoi asez ardeii rotofei pe un platou de servire.

Pentru dressing, toc foarte marunt un catel de usturoi zdrobit inainte cu podul palmei sub un cutit cu lama lata, presar un praf de sare si putin zahar care echilibreaza foarte bine otetul din compozitie, iar la final incorporez uleiul si amestec de cateva ori.

Nu arunc niciodata sucul lasat de ardei, asa incat dressing-ul meu se combina foarte bine cu acesta, iar salata de ardei copt data putin la rece inainte de servire va fi exceptionala.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.