O mancare de fasole verde cu pulpe de pui reprezinta pentru mulți dintre noi o rețeta rapida de familie care ne scoate din orice impas legat de timp si dificultate. Se pregateste cat ai clipi cu doar cateva ingrediente si este deosebit de gustoasa alaturi de doua cuibulețe cu morcovi si praz.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- 1 cutie fasole verde
- 1 ceapa
- 2 caței de usturoi
- 1 buc. praz- 20 cm
- 1 morcov
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurița amidon de porumb
- 1 legatura de marar
- sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline pun la prajit pulpițele de pui condimentate bine cu sare.
Dupa ce se rumenesc foarte bine, adaug ceapa tocata marunt si o las sa se inmoaie cateva secunde.
Zdrobesc usturoiul, il marunțesc bine si il adaug in tigaie alaturi de ceapa. Amestec puțin, apoi pun si pasta de tomate care va da preparatului meu un plus de gust si un strop de culoare.
Este momentul de adaug un pahar de apa (sau daca aveți la indemana supa concentrata de legume sau pui), dupa care las pulpele acoperite cu un capac pentru a se patrunde bine timp de 5-10 minute.
Scurg fasolea verde de zeama din cutie, o clatesc bine si o adaug peste pulpe.
Asezonez sosul cu sare si piper, iar daca este prea subțire, pregatesc o lingurița cu amidon pe care il dizolv in 3-4 linguri de apa. In acest fel obțin o consistența mai bogata care se va lega si va invalui pastaile viu colorate de fasole.
Cat timp va da in cateva clocote, blansez suvițele pregatite de morcov si praz intr-o oala cu apa fierbinte si sare pentru 2 minute. Le strecor sub un jet de apa foarte rece si le las la scurs cat timp aranjez o porție de mancare fierbinte.
Sunt foarte gustoase in combinație cu mancarea mea de fasole verde cu pulpe de pui.
Sa aveți pofta!