SALATA DE ICRE

0
510
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 24
Timp de preparare: 30 min

Eu tot nu inteleg de ce toata lumea se teme de pregatirea salatei de icre. Mai ales ca ne intalnim cu ea inca de mici copii. Sa-mi spuna cineva ca nu a amestecat icrele de Sarbatori pe la 8- 10 ani ca sa ii fie mamei de ajutor… Sau ca nu a amestecat maioneza cu lingura de lemn pana facea „scurta” la mana… 🙂

Este adevarat ca mai nou preferam sa cumparam o cutiuta de 80 gr. sau 200 gr. de icre gata preparate insa nu se compara nici pe departe cu cele facute in casa. Bineinteles ca acum avem mixerul la indemana si ne e mult mai usor, dar ce satisfactie mai mare sa ai atunci cand ti se taie salata si te intorci la lingura ca sa simti acea placere de real succes cand incepi dintr-o parte a castronului sa o repari usor cu ajutorul unei felii de paine inmuiata in apa sau cu putin gris fiert.

Va invit la o portie de „amintiri” cu gust de stiuca si crap.

Ingrediente:

  • 1 lingura icre de stiuca- 25 gr.
  • 1 lingura icre de crap- 25 gr.
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 400 ml. ulei
  • 1 lingura de gris fiert
  • 3 linguri apa minerala

Pun in bol cele doua tipuri de icre si le mixez putin cat sa se desfaca si sa pot inlatura cu usurinta vreo pielita ramasa.

Incep sa adaug uleiul foarte putin la inceput, apoi din ce in ce mai mult dar tot in fir subtire astfel incat sa nu mi se taie. Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de ulei adaug cate putin din zeama de lamaie, un strop de apa minerala si iar ulei, alternand cu aceste ingrediente de inca vreo doua ori.

Salata se va albi si va avea o consistenta mult mai omogena. Continui sa amestec pana ce voi termina toata cantitatea de ulei.

Sa nu credeti ca nu mi s-a taiat si mie la un moment dat, insa am reparat-o cat ai clipi cu grisul fiert si o feliuta mica de paine inmuiata in apa rece.

Cam asta a fost tot. Si daca ma gandesc putin, din 50 gr. de icre brute, mi-au iesit cam 500 de grame de icre preparate. O sa mai mananc si maine cu o bucata de paine proaspata.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.