RULADA CU CREMA DE LIMETA

0
394
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 8
Timp de preparare: 45 min

Imi plac ruladele la nebunie si ma abtin cu greu sa nu mananc una intr-o singura zi. Voi prezenta mai jos reteta mea de rulada cu crema de limeta pe care nu o incercasem niciodata insa ma hotarasem de ceva timp ca imi doresc ceva acrisor si foarte aromat.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 60 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 ml. ulei
  • 100 gr. faina
  • 5 gr. praf de copt

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml. lapte
  • 1 + ½ linguri amidon
  • 1 buc. limeta
  • 150 gr. unt

Incep pregatirea blatului cu cele 3 oua pe care le mixez cu zaharul tos si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Adaug in fir subtire uleiul dupa care incorporez incet cu o spatula faina si praful de copt.

Rastorn amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc foaia de rulada pentru 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil la 190°.

Cand o scot din cuptor, o acopar cu un prosop umed si o intorc astfel pe o folie aluminiu. Indepartez foaia de copt, presar putin zahar pudra cu aroma de vanilie si o rulez pe un sucitor pana se va raci suficient.

Pentru crema frec bine cele doua galbenusuri cu zaharul pudra, adaug zeama de la o limeta, apoi incorporez amidonul si omogenizez bine.

Pun laptele la incalzit si cand este aproape sa dea in fiert il torn peste amestecul de oua putin cate putin.

Mut compozitia obtinuta inapoi in vasul in care am incalzit laptele si o las la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa si da intr-un clocot.

In acest moment opresc focul si presar aproape toata coaja rasa de la o limeta (pastrez putina si pentru presarat pe deasupra la final). Amestec de cateva ori, acopar crema cu o folie de plastic si o las la racit aproape o ora.

Pentru a finaliza crema, frec bine de tot untul scos din timp de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei, adaug crema racita si o mixez cateva minute pana aproape ca devine ca o spuma destul de fina.

Intind uniform crema peste foaia de rulada dupa care o rulez cu grija ajutandu-ma de folie.

Am obtinut o rulada foarte racoroasa cu un gust fin si o aroma foarte speciala si delicata datorata limetei pe care am pus-o astazi in valoare.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.