PATEURI CU BRANZA SI FOIETAJ DE CASA

0
23047
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 40 min

Cum sa rezisti in fata unor pateuri cu branza si foietaj de casa… Parerea mea este ca ele sunt facute special pentru pofticiosi si pentru …micul dejun – dar nu al celor care sunt la dieta.

Nu de alta, dar cum sa treaca neobservate cand miros de la o posta si arata atat de bine foile bine structurate si rumene incat nu le poti rezista.

Sunt interzise celor care doresc sa slabeasca deoarece sunt pline de unt, nelipsit daca iti doresti un foietaj de calitate, dar de cele mai multe ori sunt binevenite si foarte consistente pentru un mic dejun frugal de la patiseria din coltul blocului sau de langa birou.

Ingrediente:

Am facut dinainte aluatul de foietaj pe care il puteti gasi aici, deoarece necesita ceva timp si putina rabdare, insa merita fiecare minut de munca si asteptare pentru rezultatul delicios la care ma gandesc mereu cand il prepar cu gandul la pateurile crocante si apetisante cu al lor miros imbietor din bucatarie.

Nu mai trebuie decat sa intind bucata rece de aluat cat sa obtin o foaie cu grosimea de aproximativ 4-5 mm, sa ii tai marginile si sa o decupez in patrate sau dreptunghiuri, pentru a face ulterior pateuri in forma de pernute sau de triunghi.

De aceasta data am pregatit cubulete din branza de oaie de foarte buna calitate pe care o am de la un producator local si s-a pastrat foarte bine in frigider timp de o saptamana.

Bat rapid un ou cu o furculita, apoi adaug cubuletele de branza si grisul pregatit care se va umfla si nu ii va permite compozitiei sa iasa din interior in timpul coacerii la cuptor.

Asez cate o gramajoara pe fiecare bucatica de aluat si pliez pateurile pe care le pun astfel intr-o tava tapetata cu hartie de copt. De aceasta data le-am uns pe deasupra cu un pic de galbenus, insa puteti folosi la fel de bine si lapte sau putina apa rece.

Le voi coace in cuptorul incins in prealabil la 240° C pentru 15-20 de minute.

S-au umflat destul de mult, iar straturile crocante pe care le observi cu ochiul liber nu pot decat sa te incante.

Sper ca v-am facut pofta si chiar daca pare greu, odata ce le-ati facut pentru prima oara, veti repeta experienta cu siguranta.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.