COTLET DE PORC LA CUPTOR CU SFECLA ROSIE SI SOS DE HREAN

0
467
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 4
Timp de preparare: 70 min

Vreau sa pregatesc astazi o friptura la cuptor cat mai simpla si fara prea multe condimente. Nu de alta, dar arata atat de bine cotletul de porc pe care il am incat sper sa ii accentuez gustul cu salata de sfecla rosie, sosul de hrean si legumele sotate de alaturi.

Ingrediente:

  • 800 gr. cotlet de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • ½ ceapa

Pentru inceput incing cuptorul la 180° si pregatesc tava in care torn 3-4 linguri de ulei.

Aprind ochiul cel mare de deasupra aragazului si dau o fata rumena bucatii generoase de cotlet pe care am condimentat-o pentru moment doar cu putina sare, crengutele de cimbru si rozmarin  care aromatizeaza uleiul din tava in care carnea se prajeste rapid si cu usturoiul zdrobit pe care il adaug cu 2-3 minute inainte sa dau tava deoparte.

Dupa doar cateva minute, pun peste carne 250 ml. supa de legume, ceapa si morcovul taiat in jumatate, mai presar un praf de sare si piper apoi acopar tava cu o folie de aluminiu si o bag in cuptor pentru 40-45 de minute.

Este momentul sa pregatesc sfecla rosie fiarta peste care pun un strop de otet si putin hrean proaspat.

Pentru sos am nevoie de 3 lingurite de smantana pe care o amestec cu o lingurita plina de hrean, un praf de sare si putina zeama acrisoara de la sfecla rosie.

Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura spal bine cei 2 cartofi si ii pun langa ea sa se fiarba putin.

Cand sunt gata, dau folia deoparte, opresc focul si scot legumele pe care le sotez rapid intr-o tigaie cu putin ulei de masline si rozmarin.

Rezultatul final a fost conform asteptarilor mele. Cotletul a ramas moale si fraged, iar sosul si sfecla rosie combinata cu dulceata morcovului si cartofii aromati au intregit acest preparat gatit fara niciun fel de efort.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.