COSULETE APERITIV CU CIUPERCI

0
12874
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 1 ora

Cosuletele aperitiv cu ciuperci sunt foarte solicitate atunci ne bucuram de o sarbatoare cu multi invitati si platouri diversificate cu gustari rapide.

Ingrediente:

  • 1 buc. aluat foietaj (400 gr.)
  • 6 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar

Inainte sa ma apuc de umplutura cu ciuperci scot din congelator aluatul de foietaj pentru a ajunge la temperatura camerei.

Calesc pentru 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei de masline apoi adaug si ciupercile maruntite in cubulete cat mai uniforme.

Le asezonez bine cu sare si piper dupa care le las sa scada pana se va evapora tot lichidul lasat.

Sunt gata in 10-15 minute cand le dau deoparte si presar putin marar proaspat.

Pregatesc foaia din aluatul de foietaj. Decupez pentru inceput cerculete potrivite pe care le asez intre doua forme de mini tarta peste care pun cateva boabe de orez ca si greutate si le bag in cuptorul incins la 220° pentru 15-20 de minute.

Al doilea tip de cosulet este format dintr-un strat de aluat decupat cu o forma rotunda peste care am suprapus marginea unui alt cerc de aceleasi dimensiuni caruia i-am inlaturat partea din mijloc. Se lipesc intre ele cu ajutorul galbenusului de ou cu care ung atent si partea de deasupra astfel incat sa nu atinga partile laterale.

Le coc si pe acestea timp de cateva minute la foc iute pana ce cresc frumos si se rumenesc, apoi le umplu cu ciupercile racite.

Sunt foarte apetisante si gustoase. Va asigur ca vor disparea destul de rapid de pe masa.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here