O sa recreez astazi in bucataria mea o particica din atmosfera libaneza cu o pita calda si un humus libanez preparat rapid.
Ingrediente:
- 400 gr. naut
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta tahini (pasta de susan)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper
- un praf de boia dulce
Folosesc un robot de bucatarie in care amestec nautul din conserva scurs foarte bine de zeama pe care nu o arunc.
Adaug usturoiul dat pe razatoarea cea mica, zeama de lamaie, pasta tahini, precum si un praf de sare si piper.
Datorita faptului ca am obtinut o consistenta destul de groasa a pastei de naut, mai adaug 4-5 linguri din zeama pastrata initial si mixez in timp ce mai suplimentez cu 2 linguri de ulei de masline.
Decorat cu un praf generos de boia dulce si stropit cu putin ulei de masline extravirgin, nici nu ma pot gandi sa il savurez altfel decat alaturi de o pita calda facuta in casa pe care o ador in combinatie cu acest humus libanez foarte hranitor.
Sa aveti pofta!