MINI-CROISSANTE CU UNT

0
3180
Grad de dificultate: Dificil
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 4 ore

Ador croissantele cu unt. Reteta de astazi te duce cu gandul la un mic dejun frantuzesc in care mini-croissantele mele cu unt facute in casa sunt savurate cu un strop de dulceata buna si un ceai delicat de fructe.

Ingrediente:

  • 300 gr. faina
  • 40 gr. zahar
  • 1 praf de sare
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml. apa rece
  • 200 gr. unt
  • 1 galbenus de ou pentru uns pe deasupra

Pentru inceput pregatesc un aluat rapid din faina, zahar, un praf de sare si drojdie proaspata peste care torn 200 ml. apa rece.

Framant coca obtinuta pentru cateva minute bune si o las deoparte acoperita cu o folie de plastic in timp ce pregatesc foaia suplimentara de unt.

Rece fiind, abia scos din frigider, dau cubul de unt prin 2-3 linguri de faina si il aplatizez intre 2 foi de hartie de copt cu ajutorul unui sucitor pana obtin un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 7-8 mm.. Se inmoaie destul de rapid, asa incat il bag inapoi la rece pentru cateva minute.

Intre timp intind coca din aluat care deja incepe sa creasca pana obtin o foaie dreptunghiulara de circa 5-6 mm. grosime si asez in centru untul intarit de la frigider.

Il pliez bine astfel incat sa fie acoperit in totalitate de aluat, intind coca obtinuta cu sucitorul astfel incat sa il mai pot impaturi inca o data in trei straturi din laterale spre interior, apoi inca o data in trei pe acelasi sistem. Este destul de simplu chiar daca este un proces de durata ce necesita putina migaleala si rabdare intre reprizele de stat la rece, dar satisfactia unui foietaj pregatit acasa este uimitoare. Puteti gasi detalii suplimentare despre impaturit aluatul si la reteta de strudel cu dovleac.

Aplatizez putin dreptunghiul obtinut, il invelesc in folie de plastic si il dau la rece pentru cel putin 30-40 de minute.

Repet operatiunea de intins si impaturire de inca doua ori cu pauza aferenta de stat la rece, iar la final intind o foaie pe care o impart in triunghiuri pe care le rulez incepand de la baza spre varf tragand usor de capete.

Le ung cu galbenus de ou si le las la dospit aproape de cuptorul pornit pentru cel putin 35-40 de minute.

Inainte de a le baga in cuptor, le mai ung inca o data cu galbenus si le coc la 220° timp de 25-30 de minute.

Nimic nu se compara cu un delicios mini-croissant aburind peste care eu pun o lingurita cu dulceata de portocale si ghimbir.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here