PLACINTA CU BRANZA SARATA

0
1841
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 8
Timp de preparare: 2 ore

Cu doar cateva ingrediente si putina rabdare, va puteti prepara acasa cea mai buna placinta cu branza sarata.

Ingrediente:

  • un pachet foi fine de placinta
  • 350 gr. telemea de vaca
  • 4 oua
  • 500 gr. smantana
  • 150 gr. unt

Prima etapa din preparatul de astazi presupune ungerea unei tavi termorezistente cu un strat generos de unt.

Este foarte important sa scot foile de placinta cu maxim o jumatate de ora inainte din congelator pentru a nu avea timp sa se usuce. Sunt foarte delicate si astfel evitam lipirea lor ceea ne nu ne va permite sa le ungem individual.

Rad branza pe razatoarea cea mare dupa care o amestec cu 200 de grame de smantana si un ou.

Incep sa ung cate o foaie de placinta cu unt topit adaugand una peste alta 4 foi, intind uniform un sfert din compozitia de branza cu smantana pe toata suprafata si formez un rulou care sa imi intre in tava pe de-a lungul. Trebuie lucrat destul de repede, eventual putem avea la indemana un prosop umed cu care sa acoperim foile nefolosite inca pana la montare.

Am estimat astfel ca voi forma 4 rulouri din tot pachetul de foi si amestecul de branza obtinut.

Le intep cu o furculita din loc in loc, si adaug o tusa finala de unt pe deasupra.

Intr-un castron separat bat cele 3 oua ramase cu 300 gr. de smantana apoi le rastorn peste rulourile cu branza cat sa le acopere peste tot.

Cuptorul este deja incins la 190° si las placinta sa se coaca astfel pentru aproximativ o ora si jumatate.

Spre sfarsit reduc inca putin temperatura cat sa fiu sigura ca se patrunde suficient si nu se arde dedesubt.

Placinta a crescut foarte frumos. Crusta de deasupra este nemaipomenita si are un strat suficient de branza pentru gustul meu.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.