TORT DE CAPSUNI CU CREMA MASCARPONE

0
2745
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 6
Timp de preparare: 2 ore

Nu trebuie sa fie neaparat un mare eveniment pentru a va crea singuri un moment de sarbatoare cu un desert delicios si racoritor care sa va accentueze buna dispozitie si sa va invioreze ziua.

Iata la ce preparat m-am gandit – un minunat tort de capsuni cu crema de mascarpone si frisca. Va avea un blat umed si pufos, capsuni proaspete de mai invelite intr-o crema racoroasa de mascarpone cu frisca si unt, iar pe deasupra un strat subtire de frisca acoperita cu jeleu.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 200 gr. faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. unt
  • 80 gr. zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 ml. frisca lichida
  • 250 gr. mascarpone
  • 300 gr. capsuni

Incep cu pregatirea blatului pentru care mixez foarte bine untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se albeste si are o textura foarte spumoasa.

Adaug pe rand ouale in timp ce amestec dupa fiecare pana la incorporarea completa, apoi cern deasupra faina amestecata cu praful de copt si le amestec usor.

Tapetez o tava cu unt si hartie de copt si torn compozitia obtinuta pe care o voi coace in cuptorul incins in prealabil la 180° timp de 35-40 de minute.

Pentru crema, amestec in primul rand cu un tel cele doua galbenusuri cu zaharul si esenta de vanilie, apoi le asez la bain-marie amestecand incontinuu pana se formeaza o crema deschisa la culoare iar zaharul este topit in totalitate.

O las cateva minute sa se racoreasca dupa care folosesc mixerul in timp ce adaug untul putin cate putin.

La final adaug branza mascarpone si frisca batuta separat. Le incorporez incet si crema este gata.

Tai blatul care intre timp s-a racit bine in doua parti egale si asez prima parte de dedesubt intr-un inel de la o forma de copt pentru asamblare.

Peste ea intind un strat de crema, iar pe laterale si pe deasupra asez cu grija jumatati de capsuni. Era perfect daca nu mancam intre timp o mare parte din ele si as fi umplut toata suprafata cremei cu fructe, daca aveti la indemana suficiente capsuni, nu ezitati sa o faceti. Cu siguranta tortul va fi si mai racoros decat al meu.

Peste capsuni pun si restul de crema ramasa, adaug blatul de deasupra si pregatesc 100 ml de frisca pe care o bat bine si o intind peste el astfel incat sa obtin o suprafata destul de uniforma.

Pentru jeleul de deasupra am folosit un plic de „tort-gelee” rosu cu inchegare rapida de la Dr. Oetker pe care l-am pregatit conform instructiunilor de pe pachet.

Cu multa nerabdare, dau tortul la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care scot cu grija inelul si tai prima felie. Mmmmm!…Bun, bun!

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here