CHEESECAKE CU PORTOCALE SI FRUCTUL PASIUNII

0
1392
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 8
Timp de preparare: 40 min

Reteta de cheesecake cu portocale si fructul pasiunii este foarte simpla si destul de usoara. Nu necesita gatire la cuptor, iar crema de branza este extrem de fina si racoroasa alaturi de jeleul de fructul pasiunii care intregeste gustul acestui desert.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 gr. biscuiti de ovaz cu fulgi de ciocolata
  • 80 gr. unt

Pentru crema:

  • 250 gr. branza ricotta
  • 200 ml. smantana pentru frisca
  • 100 gr. zahar pudra
  • 10 gr. gelatina
  • sucul de la 2 portocale

Pentru jeleu:

  • 4 buc. fructul pasiunii
  • 100 ml. suc de portocale
  • 5 gr. gelatina

Folosesc un robot pentru a marunti biscuitii de ovaz. Adaug untul pe care l-am topit partial in cuptorul cu microunde (10 secunde) si mai amestec pentru cateva secunde doar cat sa se incorporeze uniform.

Tapetez o tava de tort cu diametrul de 24 cm. cu folie alimentara si rastorn amestecul de biscuiti cu unt. Apas usor cu o lingura pentru a forma un blat compact si las tava in frigider pana acesta se va intari putin.

Storc zeama de la cele doua portocale si pun gelatina la hidratat pentru cinci minute in 2-3 linguri de apa rece.

Intre timp mixez crema de branza cu zaharul pentru cateva secunde, adaug smantana de frisca si le bat impreuna pana ce compozitia devine omogena si foarte fina.

Incalzesc putin sucul de portocale in care dizolv gelatina inmuiata in prealabil in apa, il las 5 minute sa se racoreasca, apoi il incorporez foarte usor in crema. Torn amestecul peste blatul de biscuiti si las tava la frigider, de aceasta pentru cel putin o ora, timp suficient cat sa se intareasca si crema.

Pregatesc jeleul de fructul pasiunii. Tai fructele in doua, scot pulpa acestora cu o lingurita si folosesc o strecuratoare in care o apas bine pentru a inlatura semintele. Sunt destul de multe si astfel voi pastra doar sucul si cateva seminte pentru decor. Hidratez gelatina pe care o dizolv apoi in 100 ml de suc de portocala pe care l-am incalzit foarte putin.

Il adaug peste sucul de fructul pasiunii si rastorn jeleul peste crema racita.

Am ornat cheesecake-ul meu cu felii de portocala si coaja confiata si credeti-ma ca abia daca am mai apucat sa fac un instantaneu unei ultime felii.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.