Ce poate fi mai fascinant decat sa mananci niste aripioare cu mana pana te lingi pe degete… Daca mai sunt si niste aripioare marinate in bere, garantat nu te vei opri pana la ultima bucatica.
Ingrediente:
- 800 gr. aripioare de pui
- 200 ml. bere
- 3 catei de usturoi
- 1 buc. ghimbir (1 cm.)
- 1 lingura de miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos barbeque
- 2 linguri de mustar Dijon
- sare si piper dupa gust
Pentru inceput am taiat aripioarele si am inlaturat varfurile.
Le-am uns cu un strop de ulei de masline apoi am adaugat usturoiul si ghimbirul date pe razatoarea cea mica. Am amestecat sosul barbeque cu mierea, mustarul si sosul de soia dupa care am adaugat compozitia peste aripioare amestecandu-le in asa fel incat sa prinda gust fiecare bucatica.
Peste ele am turnat paharul cu bere, am acoperit vasul cu o folie de plastic si le-am lasat la frigider pentru 4 ore.
Este momentul sa le scot pentru a le pune in tava unsa cu o lingura de ulei. Condimentez cu un praf de sare si piper.
Le bag in cuptorul incins la 180° pentru 15 minute cand scot tava si le ung cu un strat de sos barbeque amestecat cu mustar si o lingura din marinada in care au stat la frigider.
Repet operatiunea peste un sfert de ora si le las sa se rumeneasca uniform.
Dupa 40 de minute de stat la cuptor, aripioarele marinate in bere sunt extrem de gustoase si ti se topesc in gura.
Sa aveti pofta!