Salata de andive cu branza cu mucegai si nuci este aperitivul de un rafinament aparte pe care il recomand tuturor atunci cand isi doresc ceva deosebit pentru invitati si nu numai.
Ingrediente:
- 1 andiva
- 1 mandarina
- 1 para
- 50 gr. nuci
- 40 gr. branza cu mucegai
- 1 lingura zeama de lamaie
Acest delicat aperitiv trebuie pregatit cu cateva minute inainte de servire, mai ales ca este foarte facil si nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente.
Decojesc mandarina cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit si separ fiecare felie de pulpa de pielita alba din interior.
Curat para foarte bine coapta si zemoasa de coaja, apoi inlatur cotorul si partea lemnoasa dinspre codita, o feliez si o stropesc imediat cu zeama de lamaie care va impiedica oxidarea.
Indepartez cotorul de la andiva care este destul de amar si separ cu grija foile fine pe care le aranjez in cerc pe farfuria pregatita.
Asez in ele alternativ cate o felie de para si mandarina, presar bucatele marunte de branza cu mucegai apoi adaug din loc in loc nucile pregatite.
Ca sa finalizez gustarea mea rapida de astazi, stropesc andivele umplute cu un strop de zeama de lamaie si de mandarine ce completeaza cu succes prospetimea fructelor din interior.
Sa aveti pofta!