Din combinatiile diversificate de sarat cu dulce-acrisor sau picant, de la pui cu ananas sau pui cu aroma de peste si furnici in copac, precum si inghetata prajita, am savurat intotdeauna cu placere preparatele chinezesti si am devenit in timp un fan al lor gata sa experimenteze si acasa secretul gustului unic si inconfundabil al bucatariei asiatice.
Retetele se pregatesc destul de rapid si sunt extrem de gustoase si sanatoase, iar ceea ce ma incanta de fiecare data este explozia de arome pe care o creezi in farfurie din cel putin doua sau trei preparate pe care le alegi in functie de preferintele personale.
Va prezint mai jos una dintre retetele pe care o ador de pui cu bambus pe care o puteti face foarte usor intr-o jumatate de ora in bucataria proprie cu doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 200 gr. piept de pui
- ½ ardei gras rosu
- 1 morcov mic
- 150 gr. bambus
- ulei de masline
- ½ lingurita ghimbir
- 2 linguri sos de soia
- ½ lingurita amestec chinezesc 5 condimente
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- 1 lingura amidon
Pun doua linguri de ulei in cratita si rumenesc la foc iute fasiile din pieptul de pui tocate destul de subtire.
Adaug feliutele de bambus, morcovul taiat julien, sosul de soia si ghimbirul proaspat. Pun o lingurita cu pasta de ardei, presar amestecul de condimente, apoi torn o cescuta de apa si las tigaia sa dea in clocot pentru 5-6 minute.
Se aude deja sfaraitul zgomotos care ma atentioneaza ca a scazut sosul si este timpul sa adaug ardeiul gras.
Il perpelesc si pe el alaturi de celelalte ingrediente, iar la final torn in cratita amidonul diluat in 3-4 linguri de apa.
Amestec de cateva ori pentru a omogeniza legumele cu pieptul de pui si sosul cremos care s-a format apoi le mai las 2 minute si le dau deoparte.
Am fiert deja putin aldente 125 grame de orez pe care l-am lasat la racit si pregatesc cateva legume (o mana de mazare si o jumatate de morcov) pe care le calesc rapid intr-o cratita cu putin ulei si o lingura de ciuperci urechi de lemn.
Rastorn peste ele orezul, o lingura de sos de soia, si cativa stropi de sos teriyaki, apoi se mai las pe foc 2-3 minute cat sa se prajeasca orezul.
Il montez rapid pe farfurie alaturi de puiul meu cu bambus si puiul cu urechi de lemn pentru care o sa revin cu reteta detaliata.
Fara prea multe cuvinte, va spun ca a fost un deliciu.
Sa aveti pofta!