CHEESECAKE CU MIERE SI IAURT

0
1229
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 8
Timp de preparare: 90 min

Imi este foarte greu sa refuz o felie de cheesecake. De fiecare data ma gandesc la ce voi alege din gusturile infinite si combinatiile surprinzatoare pe care le poti folosi alaturi de o crema de branza, de la fructele proaspete si pana la aromele dulci de vanilie sau ciocolata cu frisca, gelatina sau oua in functie de metoda prin care ma decid sa il pregatesc – la rece sau la cuptor.

Azi, insa, m-am decis la un cheesecake foarte simplu cu miere si iaurt, extrem de fin si de delicat, fiind inspirata si de ouale bio de tara pe care le aveam in frigider.

Desi evitati sa il preparati, in favoarea celui pregatit rapid si fara coacere, va sfatuiesc sa il incercati macar o data. Daca va sta suficient la frigider, va veti bucura la fel de mult si nu veti fi dezamagiti de desertul exceptional, fin si foarte cremos din farfurie care va va incanta invitatii.

Ingrediente:

  • 200 gr. biscuiti
  • 100 gr. unt moale
  • 250 gr. iaurt cremos
  • 250 gr. mascarpone
  • 200 gr. crema de branza
  • 4 linguri de miere
  • 4 oua
  • 1 lingura coaja de lamaie

Prima impresie la acest tip de cheesecake este ca se prepara mai greu si dureaza mai mult, insa nu este asa.

Blatul de biscuiti se prepara la fel de rapid. Maruntesc intr-un robot biscuitii si ii amestec pentru cateva secunde cu untul moale.

Rastorn pesmetul obtinut intr-o tava cu fund detasabil, il presez bine si il dau la cuptor pentru 10-15 minute la 190° C.

Intre timp omogenizez bine intr-un bol crema de branza si crema mascarpone, adaug iaurtul, apoi mierea si coaja de lamaie.

Pun ouale, unul cate unul, si amestec dupa fiecare pana la incorporarea completa.

Torn compozitia peste blatul de biscuiti, apoi bag prajitura in cuptor pentru aproximativ o ora la 140° C. Spre final scutur tava putin pentru o simpla verificare (va spun imediat de ce) si presar deasupra cativa fulgi de migdale.

Este gata cand se rumeneste putin pe margine, iar centrul tremura usor si are o consistenta similara cu a jeleului.

Las tava deoparte sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dau la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Este foarte apetisanta culoarea obtinuta de la ouale de tara, iar gustul dulceag si putin acrisor cu aroma de miere si lamaie va va incanta cu siguranta papilele gustative.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.