CIORBA DE BURTA

0
424
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 10
Timp de preparare: 2 ore

Eram destul de selectiva cu restaurantele unde puteam manca o ciorba de burta pe gustul meu – fara mirosuri neplacute sau cu gust de usturoi, dar, mai ales, nefiarta suficient. A fost un motiv in plus sa imi prepar singura o reteta proprie dupa care va puteti ghida fara sa dati gres in caz ca sunteti fan al acestui tip de ciorba.

Ingrediente:

  • 1 kg burta prefiarta fideluta
  • 1 rasol de vitel (500 gr.)
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 morcovi
  • 5 galbenusuri
  • 250 ml. smantana de gatit
  • sare dupa gust
  • 2 foi de dafin
  • ½ ardei gras (optional)
  • 4 linguri de otet

Intr-o oala de 5 litri pun sa se fiarba la foc mic rasolul de vitel pe care am preferat sa il cumpar si cu putina carne pe el. Dupa cateva spumari, adaug putina sare si legumele intregi. Le acopar cu un capac si las focul aragazului la minim.

Am fost foarte surprinsa sa vad ca rasolul s-a fiert extrem de repede, in doar 40 de minute carnea fiind deja desprinsa de pe os.

Scot legumele si rasolul din ciorba apoi completez cu putina apa fierbinte.

Adaug fidelutele de burta prefiarta si doua foi de dafin, dupa care nu-mi ramane de facut decat sa astept pana se vor patrunde suficient.

Cand burta este aproape gata, arunc in oala si cateva feliute de ardei gras rosu. Imi place gustul acestuia foarte mult si va da ciorbei un plus de aroma deosebita.

Asezonez cu sare apoi adaug 4 linguri de otet. O mai las 5 minute, opresc focul si dau ciorba deoparte.

Bat intr-un castron incapator cele 5 galbenusuri cu smantana de gatit apoi temperez amestecul cu 2 polonice de ciorba pe care le incorporez foarte incet astfel incat sa nu se taie.

Le rastorn cu grija in oala in timp ce amestec incontinuu pana ce va prinde culoarea mult asteptata si consistenta potrivita.

O puteti servi dupa cum va place alaturi de un ardei iute sau cu un surplus de smantana si otet.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.