PIEPT DE PUI ”EN PAPILLOTE”

0
2957
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 45 min

Gatitul la abur reprezinta pentru mine una dintre variantele foarte simple si extrem de lejere mai ales cand nu ai timp pentru un preparat laborios care sa fie gata rapid si sa aiba o combinatie de gusturi care sa satisfaca toata familia.

Reteta de azi intruneste pe deplin dorinta mea de a obtine un piept de pui ”en papillote” aromat si suculent alaturi de o garnitura destul de variata ce condimenteaza cu succes gustul final din farfuria bogata de astazi.

Ingrediente:

  • 2 buc. piept de pui
  • 8 buc sparanghel
  • 5-6 buchetele conopida
  • 6 rosii cherry
  • 50 gr. branza feta
  • 8 masline Kalamata
  • 3 lingurite sos Dijon
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc proaspat

Intai de toate pregatesc cele doua bucati din piept de pui pe care le asezonez cu putina sare si piper.

Fac o vinegreta rapida din sosul Dijon si putin otet balsamic peste care presar putina sare si uleiul putin cate putin in timp ce amestec mereu.

Incing cuptorul la 180°, imi iau o tava la indemana si rup cate doua bucati de hartie de copt si folie de aluminiu de circa 60 cm. lungime.

Asez pe blatul de lucru prima oara folia, peste ea pun hartia de copt si incep sa montez preparatul meu la unul din capetele ”patului” pregatit pe care il voi acoperi la final cu cealalta parte ce va impacheta pieptul de pui ca o carte inchisa.

Prima oara pun dedesubt 4 bucati de sparanghel, iar peste ele asez pieptul de pui pe care il stropesc cu 2-3 lingurite de sos.

Deasupra incerc sa asez cat mai compact jumatati de rosii cherry, buchetele de conopida, masline si branza maruntita.

Ca o paranteza, nu este nici un fel de problema daca nu aveti feta prin frigider, cum am constatat eu cand am pregatit ingredientele pentru aceasta reteta si am pus telemea cu verdeturi. Combinatiile sunt foarte variate si puteti fi foarte originali in functie de gusturi si de preferinte folosind la fel de bine ciuperci, spanac, broccoli sau orice alt ingredient sau sos dorit.

Rup cateva frunze de busuioc proaspat, mai adaug o tusa de sos acrisor apoi pliez papiota mea incercand sa o sigilez cat mai bine pentru a se pastra in interior toate sucurile si vitaminele sanatoase, iar puiul sa fie facut la abur cu aceste minunate ingrediente.

Pregatesc in acelasi mod si cel de-al doilea piept de pui, apoi bag tava in cuptor pentru 30 de minute.

Imi pare nespus de rau ca nu puteti simti mirosul, dar se poate vedea foarte bine sosul format din sucurile lasate din carne si legume.

Toate aromele se intrepatrund foarte bine si am obtinut un piept de pui extrem de fraged si suculent, exact cum imi doream.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here