Desi imi este foarte greu sa ma decid ce varianta de reteta cu ton sa pregatesc de fiecare data, astazi am incropit o salata de ton cu porumb, foarte hranitoare, pe care o ador in combinatia prezentata mai jos.
Ingrediente:
- 1 salata verde
- 170 gr. ton maruntit in suc propriu
- 150 gr. porumb
- 2 fire ceapa verde
- 3 ridichi rosii
- 1 lingura capere
- ½ avocado
- zeama de la o lamaie verde
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 praf de sare
Spal foarte, foarte bine fiecare foaie din salata verde pregatita si o rup in fasiute destul de maricele.
Toc rondele fine de ceapa si ridichi pe care le pun in bol peste salata verde apoi adaug o lingura de capere.
Desfac conservele de porumb si de ton pe care le pun peste celelalte ingrediente si le amestec usor cu ajutorul a doua furculite.
Pentru dressing folosesc sucul ramas in conserva de ton peste care adaug zeama de la o lamaie verde si o lingura cu ulei de masline.
Mai presar doar un praf foarte mic de sare tinand cont ca am folosit deja caperele destul de sarate, omogenizez bine emulsia obtinuta si o torn deasupra salatei plina de culoare.
Inainte sa o savurez, adaug deasupra cateva felii cremoase de avocado stropit cu zeama de lime din belsug.
Sa aveti pofta!