Am pregatit astazi o reteta de ficatei la tigaie cu mamaliguta. Este o reteta care se pregateste rapid acasa chiar si de catre cei mai putin experimentati in bucatarie, dar cu un rezultat garantat daca va doriti o aroma subtila de usturoi alaturi de mamaliguta aburinda din farfuria cu ficatei de pui.
Ingrediente:
- 500 gr. ficatei de pui
- 2-3 linguri ulei
- 4-5 catei usturoi
- oregano si chili uscat
- 1 litru apa
- 200 gr. malai
- sare dupa gust
- patrunjel verde
Am spalat foarte bine ficateii pe care ii curat de pielite si ii pun la prajit in putin ulei de floarea soarelui cu aroma de coriandru.
Presar putina sare si cativa fulgi de oregano apoi rasnesc un praf de chili uscat.
Acopar cratita cu un capac si las ficateii la inabusit in timp ce pun apa la fiert pentru mamaliguta.
Adaug in apa fierbinte o lingurita rasa de sare si incep sa presar malaiul in ploaie in timp ce amestec bine cu o lingura de lemn.
Constat ca malaiul de la Panzani ( gata in 3 minute) este exceptional, macinat foarte fin, curat, si de o culoare foarte apetisanta. Producatorul imi recomanda sa folosesc 250 de grame la 1 litru de apa gata in trei minute, insa eu mi-am dorit o mamaliga putin mai moale pe care sa o modelez intr-un bol. De aceea prefer sa o fierb putin mai mult, aproximativ 6-7 minute, timp in care amestec destul de rapid pentru a nu se lipi de fundul oalei.
In tigaia alaturata se aud ficateii cum incep deja sa se prajeasca dupa ce s-au patruns bine sub capac.
Ii intorc atent cu un cleste, torn usturoiul pe care l-am pisat bine intr-un mojar, amestec cu grija sa acopere fiecare bucatica, apoi ii acopar din nou pentru 2-3 minute.
Sa va povestesc ce aroma se simte in bucatarie?!…
Montez rapid farfuria cu putin patrunjel verde, apoi savurez cu nerabdare ficateii mei de pui cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!