Ce poate fi mai usor de pregatit pentru o cina rapida de post, si nu numai, decat o tocanita de ciuperci cu mamaliguta.
Este un preparat extrem de simplu, iar gustul de ciuperci cu multa ceapa calita usor si stinse cu putin vin alb este absolut minunat.
Ingrediente:
- 350 gr. ciuperci
- 2 buc. ceapa
- 100 ml. vin alb
- 200 ml. suc de rosii
- sare si piper dupa gust
- ½ lingurita cimbru uscat
- 1 legatura marar proaspat
Calesc ceapa tocata marunt in putin ulei de masline pentru cateva minute la foc foarte mic pana se inmoaie putin.
Adaug cubuletele pregatite de ciuperci, presar o jumatate de lingurita de sare si maresc putin focul pentru a se pregati rapid.
Amestec destul de des in tigaie pana scade tot sucul lasat de ciuperci, torn vinul si astept 2-3 minute sa clocoteasca si sa se evaporeze tot alcoolul.
Adaug sucul de rosii, completez cu o cescuta de apa si presar putin cimbru uscat.
Las tocanita sa clocoteasca la foc moderat sub un capac pentru 15-20 de minute, apoi potrivesc gustul de sare si piper, opresc focul si presar mararul proaspat.
Mai mereu fac o mamaliga maricica gandindu-ma si la o portie de mamaliguta cu branza si smantana, dar tocanita de azi miroase atat de bine, incat voi sari peste gandul apetisant de pe locul doi din mintea mea…
Sa aveti pofta!