SUPA CREMA DE CIUPERCI

0
362
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 5
Timp de preparare: 35 min

Supa crema de ciuperci este, de departe, una dintre cele mai bune supe-crema pe care as savura-o oricand cu o mana de crutoane presarate cu usturoi si bine rumenite.

Este foarte usor de pregatit, se face foarte repede cu doar cateva ingrediente si are un gust nemaipomenit, mai ales daca ii presarati putina nucsoara.

Ingrediente:

  • 450 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc. telina
  • 1 cartof
  • 1 cub Delikat de pui
  • 2 fire de marar
  • ½ lingurita boia dulce
  • 1 varf nucsoara
  • 200 ml. lapte
  • 250 ml. smantana de gatit

Pregatesc ciupercile pe care le spal foarte rapid cu putina apa si le tai in cubulete potrivite.

Toc, de asemenea, ceapa si cartoful, apoi maruntesc bucatica de telina si catelul de usturoi.

Calesc foarte putin ceapa in 3-4 linguri cu ulei de masline pana se inmoaie si devine sticloasa, pun usturoiul, iar dupa cateva secunde adaug ciupercile peste care presar putina sare si le las pe foc moderat pana va scade tot sucul lasat.

Dupa 5-10 minute cat s-au inmuiat ciupercile, adaug cubuletele de cartofi, telina, mararul si boiaua dulce.

Dizolv cubuletul de Delikat in 500 ml. apa fierbinte, torn supa obtinuta peste ciuperci, apoi acopar vasul cu un capac si las legumele la fiert timp de 15-20 de minute.

Cand s-au inmuiat suficient adaug laptele si smantana pentru gatit, presar un praf de nucsoara si las oala sa dea in cateva clocote.

Iau un blender vertical si pasez supa imediat ce o dau deoparte.

Potrivesc gustul de sare, rumenesc cateva feliute subtiri de ciuperci si pregatesc bolul de servit in care pun supa crema, cativa stropi de smantana si crutoanele aromatizate cu usturoi.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.