CUPCAKES CU BANANE SI UNT DE ARAHIDE

0
2962
Grad de dificultate: Mediu
Numar de portii: 12
Timp de preparare: 2 ore

Pentru cei care isi doresc un desert deosebit cu care sa se poata rasfata intr-un week-end alaturi de prieteni, am pregatit mai jos o reteta de cupcakes cu banane si unt de arahide ce se prepara foarte usor si are, fara doar si poate, un succes garantat.

Ingrediente:

  • 75 gr. unt
  • 100 gr. zahar brun
  • 150 gr. unt de arahide
  • 4 oua
  • 2 banane foarte coapte
  • 250 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare

Pentru glazura:

  • 1 albus
  • 100 gr. zahar pudra
  • 100 gr. zahar tos
  • 50 ml. lapte condensat
  • 150 ml. frisca lichida

Pregatesc un bol in care frec spuma untul cu 100 gr. zahar brun pana se albeste si isi dubleaza volumul.

Adaug untul de arahide si il incorporez bine.

Peste compozitia obtinuta incep sa pun cate un ou, dupa care amestec energic pana se incorporeaza complet.

Dupa ce le-am pus pe toate, adaug piureul obtinut din bananele pe care le-am pasat separat.

Cern ingredientele uscate – faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si un praf de sare, apoi le adaug in bol amestecand usor cu o spatula.

Aranjez in forma de briose cosuletele speciale de hartie si le umplu cam trei sferturi cu ajutorul unei cupe pentru inghetata.

Dau tava la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatura setata in prealabil la 180°, apoi le scot si le las sa se odihneasca in tava pentru cel putin 20 de minute.

Pentru glazura caramelizez rapid 100 gr. zahar intr-o tigaie micuta cu 30 ml. apa.

Bat bine albusul pregatit cu 100 gr. zahar pudra pe bain-marie si torn peste el caramelul fierbinte in timp ce amestec mereu.

Dupa 3-4 minute, il dau deoparte, adaug laptele condensat si frisca batuta pe care le incorporez cu grija.

Ornez briosele cu ajutorul unui pos cu varful mai larg si le dau la rece pana se vor carameliza feliutele de banane peste care am presarat putin zahar brun.

Cu aceasta ultima tusa de final care a completat gustul fin de caramel din glazura pufoasa de deasupra si aroma delicioasa de arahide cu banane, reteta mea de azi pare ca s-a incadrat intre preferintele prietenilor mei care, exact cum ma asteptam, au apreciat savoarea deosebita si m-au felicitat in repetate randuri.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here