FRIPTURA DE VITA CU BERE LA CUPTOR

0
6144
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 3 ore

Iata un pranz copios cu o minunata friptura de vita cu bere la cuptor. Nu este o reteta complicata si servita alaturi de cateva legume sotate este o alegere foarte potrivita pentru cei care doresc sa prepare cu succes o bucata delicata de carne.

Ingrediente:

  • 750 gr. pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 ml. bere
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare si piper
  • oregano si busuioc uscat

Initial intentionam sa prepar aceasta pulpa de vita dupa o marinare pentru cel putin 24 ore la frigider. Numai ca astazi, in timp ce scoteam carnea din frigider, mi-am amintit ca am o sticla cu bere in casa ce tot astepta sa fie consumata… Nu este neagra, intr-adevar, sunt sigura ca ar fi mers mult mai bine la cuptor cu aceasta frumoasa bucata de carne, dar si cea blonda am convingerea ca ii va da fripturii un gust exceptional.

Las bucata intreaga de carne deoparte sa ajunga la temperatura camerei, apoi o spal si o scurg bine intre doua prosoape de hartie.

O ung cu o lingura de ulei de masline, o asezonez cu sare si piper apoi presar pe ambele parti oregano si busuioc uscat.

Incalzesc foarte bine o tigaie de teflon fara ulei si pun carnea la rumenit cate 4-5 minute pe fiecare parte pentru a prinde o crusta fina inainte de a o introduce la cuptor.

O scot si o las sa se odihneasca pe o farfurie pana ce voi pregati sosul ce o va insoti in tava.

Pun 2 linguri de ulei de masline in cratita in care am prajit carnea, adaug pentru inceput ceapa si usturoiul la calit pentru cateva minute, apoi pasta de tomate si crenguta de cimbru si le las pe foc mic 2 minute pana se obtine un sos consistent.

Rastorn sosul in tava alaturi de friptura si intreaga cantitate de bere. Mai adaug putina sare si, in functie de marimea tavii, o cescuta de apa, astfel incat nivelul lichidului sa atinga cel putin doua treimi din inaltimea bucatii de carne.

Acopar foarte bine tava cu o folie de aluminiu si o introduc in cuptor pentru cel putin 2 ore la 170 – 180°.

Cand este aproape gata, inlatur folia, o intorc si o mai las circa 15 – 20  minute sa se rumeneasca uniform.

Cat timp se rumeneste, blansez legumele. Pun la fiert o oala cu 2 litri de apa si sare, iar atunci cand da in clocot adaug legumele si le las 3-4 minute la foc potrivit. Le scot intr-un vas cu apa si gheata, apoi le sotez intr-o tigaie cu doua linguri de unt.

Acum savurez friptura alaturi de aceasta minunata combinatie de broccoli, morcovi, varza de Bruxelles, sparanghel si fasole galbena peste care adaug sosul ramas in tava de la friptura si trecut prin blender.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.