VARZA DULCE CU COSTITA AFUMATA

0
32878
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 1 ora

De fiecare data cand vreau sa pregatesc o varza dulce la cuptor cu afumatura, caut o bucata foarte buna de costita care ma innebuneste doar cand ma gandesc la mirosul imbietor ce imi va umple bucataria.

Este un preparat simplu de facut cu doar doua ingrediente de baza, ieftin si la indemana oricui doreste sa obtina rapid o masa delicioasa si consistenta in familie.

Ingrediente:

  • 2 buc. varza proaspata (1,2 kg.)
  • 1 buc. costita afumata (300 gr.)
  • 1 ceapa, 2-3 fire ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 200 ml. bulion de casa
  • 2 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • 1 legatura marar

Pentru inceput iau un vas micut cu 1 litru de apa rece in care pun costita taiata in bucatele la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana ce incepe sa se desprinda usor de pe os.

O tin sub observatie in primele minute pentru a curata de cateva ori spuma formata deasupra, apoi o acopar cu un capac si o las sa se fiarba usor in timp ce ma ocup de varza.

Indepartez cotoarele verzelor mele, apoi le toc cat pot de marunt si le pun intr-un castron incapator.

Pare multa varza, insa presar peste ea putina sare si o frec putin astfel incat sa se inmoaie si sa-si lase putina zeama.

A scazut aproape la jumatate in volum in doar cateva minute, numai bine cat sa incapa in cratita veche si sanatoasa de fonta in care o pun la calit peste ceapa rumenita putin inainte.

O las pe foc sa scada aproape toata zeama lasata si amestec mereu pana ce o simt destul de moale- aproape pe jumatate facuta.

Este momentul sa adaug pasta de tomate si bulionul de casa, presar cimbru si putin piper boabe, apoi incorporez costitele fierte si putina zeama din fiertura minunata cu gust de afumatura, pun si foile de dafin si bag cratita in cuptor la foc mediu pentru cel putin o jumatate de ora – patruzeci de minute.

Este inconfundabil mirosul de varza dulce cu costita afumata ce parca te anunta ca este gata din cuptorul fierbinte, asa incat ma grabesc  sa fac o mamaliguta fierbinte si sa tai marunt putin marar proaspat fara de care nu ar fi perfect un  astfel de preparat.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.