DOVLEAC COPT CU MIERE SI SCORTISOARA

0
651
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 70 min

De fiecare data cand ma pregatesc sa prepar o prajitura sau placinta cu dovleac, iau in calcul ca trebuie sa imi ramana si cateva felii sanatoase pe care sa le bag la cuptor.

Mirosul inconfundabil de dovleac copt cu miere si scortisoara imi aduce aminte intotdeauna de copilaria de la tara cand asteptam cu nerabdare sa scoatem din cuptorul sobei infierbantate feliile imbietoare cu miros autentic de scortisoara.

Asta bineinteles dupa ce tatal nostru ne decupa cu multa indemanare dovlecii adunati din gradina. Avea o pofta interminabila de a se distra alaturi de noi cand vedeam cum prinde contur ”fata” luminata ulterior din dovleacul sculptat cu o forma imensa a ochilor, nasul in forma de triunghi si gura putin stramba.

Ingrediente:

  • 800 gr. dovleac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri miere

Am avut un dovleac imens din care am pastrat sase felii pe care le-am curatat bine de seminte si le-am presarat cu scortisoara.

Le asez intr-o tava termorezistenta apoi le bag in cuptorul incins la 210° pentru cel putin 45 de minute.

Intre timp curat bine de seminte si restul dovleacului, ii indepartez coaja si imi pun deoparte cantitatea necesara pentru strudelul caruia ii va veni randul putin mai tarziu. Mi-a ramas suficient incat sa pregatesc niste pungulite cu bucati potrivite pe care le voi pastra la congelator pentru alta data.

Verific dovleacul daca este copt cu varful unui cutit, presar putin zahar pe deasupra pentru o usoara caramelizare si mai las tava in cuptor pentru 5-10 minute.

Arata asa de apetisant feliile fierbinti cu mierea siroind pe deasupra incat nu mai am rabdare!…

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.