PULPE DE PUI CU SALVIE SI SOS DE CIUPERCI

0
725
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 3
Timp de preparare: 30 min

Pentru pulpele de pui cu salvie si sos de ciuperci nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente care se pregatesc foarte rapid si cu multa usurinta dar, mai ales, fara prea mult deranj pe masa din bucatarie.

Veti obtine cu siguranta o masa reusita cu o savoare fina completata de un pahar cu Grasa de Cotnari pe care va sfatuiesc sa il degustati alaturi.

Ingrediente:

  • 450 gr. pulpe de pui
  • 350 gr. ciuperci
  • 30 ml. vin alb
  • 250 ml. smantana de gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 frunze de salvie
  • sare, piper

In timp ce se rumenesc pulpele condimentate cu putina sare pe care le pun intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei de masline, tai o parte din coditele ciupercilor si le spal foarte rapid cu o periuta fara sa le indepartez coaja de deasupra, mai ales ca am ales astazi pentru sos o combinatie de ciuperci Champignon albe si brune.

Pun peste pulpe salvia si usturoiul tocate cat mai marunt si le mai las sa prinda gust timp de 2-3 minute.

Cand au prins o crusta crocanta si aramie, le scot pe o farfurie separata si le acopar cu folie de aluminiu pentru a se mentine calde, apoi rastorn in aceeasi tigaie ciupercile taiate in bucati cat mai generoase. Presar putina sare si le las sa se inabuse pana se va evapora toata apa lasata.

Este momentul sa adaug vinul pe care il las sa aromatizeze ciupercile cat sa se evapore tot alcoolul, apoi torn si smantana pregatita in timp ce amestec incontinuu cu focul de la aragaz dat la minimum.

Astept sa scada sosul si sa se ingroase pentru cateva minute, il asezonez si ma grabesc sa il asez langa pulpele „odihnite” care abia asteapta sa fie savurate pe platoul de pe masa.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.