SALATA ORIENTALA

0
2870
Grad de dificultate: Usor
Numar de portii: 2
Timp de preparare: 30 min

Este gata in maxim treizeci de minute, poate fi facuta cu ingrediente la indemana oricui si, in functie de combinatiile pe care ni le dorim, salata orientala poate fi o varianta foarte satioasa pentru una din zilele de post ale anului.

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 10-12 masline
  • 3 castraveciori acri
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si otet dupa gust
  • 2 linguri maioneza (optional)

Spal bine cartofii si ii fierb cu tot cu coaja in apa cu sare timp de 15 minute.

Intre timp pregatesc aproape si celelalte ingrediente. Tai rondele castraveciorii apoi ceapa peste care presar un praf de sare.

Fac un dressing rapid din uleiul de masline, putina sare, o lingurita de otet si putina zeama de la castraveciorii murati.

Dupa ce s-au racorit cateva minute, curat cartofii de coaja, ii tai cubulete destul de mari si ii amestec cu maslinele, ceapa si castraveciorii acri.

Torn peste cartofi si dressingul cu ulei de masline, apoi le combin usor cu ajutorul unei spatule.

Daca va doriti o consistenta mai bogata pentru salata prezentata astazi si nu tineti post, puteti adauga la final 2 linguri de maioneza sau de iaurt gras.

Se poate orna cu un ou fiert si 2-3 fire de cepsoara verde.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here