OUA UMPLUTE – OUA MIMOSA

0
499
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 40 min
Numar de portii: 4
 

Nu exista Sarbatoare de Revelion sau de Pasti fara oua umplute. Am convingerea, de fapt, ca sunt apreciate la orice eveniment special din familie, fiind un aperitiv extrem de gustos pe care oricine poate sa il pregateasca rapid si foarte usor.

Am ales pentru azi o reteta simpla de oua umplute – oua Mimosa cu gandul la minunatele flori provensale de culoare galbena cu acelasi nume, special pentru a inveseli si mai mult aranjamentul mesei alaturi de bruschetele cu rosii si busuioc, salata de andive cu branza nobila si nuci sau salata de andive cu crema de branza, somon si avocado. Iar daca va place sa aveti alaturi si cateva cosulete aperitiv cu ciuperci, va recomand acesta reteta la fel de usoara.

Si ce ingredient principal poate fi mai potrivit pentru aceste oua umplute – oua Mimosa, decat ouale bio de la tara cu galbenusuri intense care sa ma ajute si mai mult… Sunt cam mici, e adevarat, dar asta nu cred ca va fi o problema atata timp cat ma vor ajuta pentru o reteta delicioasa si de efect pentru musafiri.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 praf de sare si piper macinat
  • 150 ml. ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5-6 fire de chives (arpagic verde)
  • 1 praf boia de ardei dulce

Metoda de preparare:

1 Incepeti cu ouale pe care va trebui sa le fierbeti pentru aproximativ 10 minute. Daca ati uitat sa le aduceti la temperatura camerei, va recomand sa le puneti in apa rece de la inceput pentru a evita craparea lor in situatia in care le veti pune direct in apa fierbinte. Se fierb timp de 10 minute de cand apa incepe sa clocoteasca, iar pentru a le curata cu usurinta, va recomand sa le scoateti intr-un vas cu apa rece in care ati pus si cateva cuburi de gheata.

2 Intre timp puteti face o maioneza simpla de casa. Nu dureaza decat 4-5 minute. Va garantez ca este mult mai gustoasa si mai sanatoasa decat cea din comert. As putea spune chiar ca ea este cea care defineste gustul exceptional al acestor oua umplute. Puneti un galbenus crud intr-un bol, adaugati o lingurita de mustar, un praf de sare si piper macinat si omogenizati-le bine. Se adauga usor uleiul amestecand incontinuu cu telul sau cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se taie iar la final se pune zeama de lamaie si se potriveste de sare.

3 Curatati ouale de coaja si taiati-le in jumatate pe lungime. Puneti galbenusurile separat si dati-le printr-o razatoare fina sau printr-o sita. Vor fi mult mai aerate si mai pufoase decat daca le veti pisa cu o furculita. Adaugati cam trei sferturi din cantitatea obtinuta peste maioneza si amestecati usor cu o spatula. La final puneti arpagicul tocat, iar daca mai doriti, puteti adauga inca un strop de mustar.

4 Puneti compozitia intr-un pos cu varful stelat si umpleti jumatatile de albus. Pe deasupra mai puteti adauga chives si un praf de boia dulce si nu uitati ca nu exista oua Mimosa fara efectul galben auriu de la galbenusurile sfaramate fin, deci presarati din belsug la final. Serviti aceste oua umplute ca atare sau alaturi de o salata verde ori de o salata de rucola.

Sa aveti pofta!

printeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.