Incercati budinca de chia cu mango. Este o varianta foarte sanatoasa de mic dejun, dar poate fi la fel de bine si un desert excelent. Nici macar nu trebuie sa va mai spun ca este o reteta usoara si rapida ce nu necesita gatire si este gata in doar 5-10 minute, fara sa luam in calcul durata de asteptare pana la rezultatul final mult asteptat.
Budinca de chia cu mango se poate consuma oricand, mai ales ca este o reteta vegana plina de beneficii pentru sanatate si poate fi o alternativa minunata de desert atunci cand ne dorim o reteta de post. Se aseamana foarte mult cu budinca de tapioca a carei reteta o gasiti aici si va puteti “juca” foarte usor cu cele doar cateva ingrediente folosind la fel de bine un lapte de soia sau de cocos, dar si un alt indulcitor cum ar siropul de agave sau mierea, completate desigur si de banane, piersici sau alte fructe de padure pline de antioxidanti.
Cat despre semintele de chia, ar mai fi cateva cuvinte de spus, mai ales daca nu le-ati descoperit inca. Se consuma deseori cu iaurt si cu musli, sunt folosite din ce in ce mai mult la diferite tipuri de tortilla sau paine si sunt regasite frecvent in retetele de smoothie cu fructe cum ar fi acest smoothie de zmeura cu banane si seminte de chia.
Ingrediente:
- 50 gr. seminte de chia
- 400 ml. lapte de migdale
- 2 linguri sirop de artar
- 2 buc. mango
- zeama de la o jumatate de lamaie
Metoda de preparare:
1 Puneti intr-un bol sau, daca va e mai usor, intr-un borcan cu capac, siropul de artar si laptele de migdale, apoi adaugati semintele de chia si amestecati bine, cat sa se dizolve siropul.
2 Daca va doriti arome suplimentare, tot acum va recomand sa le adaugati. Aceasta budinca de chia cu mango se potriveste bine cu vanilia sau cu scortisoara, dar puteti opta si pentru un varf de cardamom macinat. Eu mi-am dorit sa pastrez o aroma cat mai naturala pentru a nu acoperi gustul tropical al fructului de mango bine copt, asa ca azi sunt foarte zgarcita cu ele.
3 Acoperiti recipientul si dati-l la rece pentru cel putin cateva ore sau peste noapte. Daca nu stiati, semintele de chia se umfla si isi maresc de cel putin 8 ori greutatea in lichid. Textura lor gelatinoasa este cea care ne ofera oricand o budinca delicioasa ce poate fi combinata cu fructele preferate.
4 Inainte de servire taiati fructele de mango in cubulete potrivite si stropiti-le cu putina zeama de lamaie. Puteti face, de asemenea, si un piure din ele…
5 Distribuiti budinca in doua-trei pahare alternand cu bucati de mango, iar daca nu va puteti abtine, mai adaugati deasupra si cateva cubulete de kiwi.
6 O frunzulita de menta este binevenita oricand, mai ales la aceasta budinca de chia cu mango. Poate fi servita imediat sau se poate pastra la rece pana a doua zi. Asta daca mai ramane, desigur 🙂 .
Sa aveti pofta!