SALATA DE SPANAC CU NAUT SI MERISOARE

0
4052
Grad de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25 min.
Numar de portii: 2
 

Salate, salate si iar salate… Ca doar e vara… Nu zic asta ca si cum iarna nu ar fi la fel de potrivite, dar vara parca le faci mai cu drag atunci cand mori de cald si nu iti vine sa mai stai atat de mult in bucatarie. De fapt cu totii ar trebui sa mancam mai multe salate mai ales ca se pot face atatea combinatii intre legume si fructe sau “verdeturi”. Nu mai vorbesc aici despre beneficiile pentru sanatate pentru ca ni se spune asta de fiecare data si o stim cu totii. Vreau doar sa scot in evidenta multitudinea de retete usoare si rapide care ne pot starni imaginatia si ne vor face sa le savuram de fiecare data cu placere.

Saptamana trecuta am facut o salata de baby spanac cu fasole rosie si alte legume, dar nici nu o terminasem bine si deja ma gandeam la aceasta salata de spanac cu naut si merisoare uscate. Daca nu aveti la indemana merisoare le puteti inlocui fara probleme cu portocale, mango sau mar ori cu cateva seminte de rodie care vor aduce acel plus de savoare dulce-acrisor de care ar duce lipsa aceasta salata.

Ingrediente:

  • 50 gr. spanac
  • 200 gr. naut fiert sau din conserva
  • 50 gr. merisoare uscate
  • 30 gr. migdale
Pentru dressing:
  • 1 lingura miere
  • 30 ml. otet de mere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura seminte de susan
  • ½ ceapa rosie
  • sare si piper dupa gust

Metoda de preparare:

1Rumeniti pentru inceput semintele de susan si migdalele intr-o tigaie la foc foarte mic. Va recomand sa o faceti separat deoarece semintele de susan se prajesc foarte, foarte repede si nu au nevoie decat de cateva secunde pentru a-si elibera uleiurile esentiale pentru gustul acestei minunate salate. Si stati cu ochii pe ele, pentru ca vor incepe sa sara in sus de fericire… 🙂

2Daca folositi naut la conserva, acesta trebuie scurs foarte bine intr-o strecuratoare. Nu aruncati acel lichid daca va permite timpul si sunteti dornici de a testa noi retete care va vor uimi. Se numeste aquafaba si daca obisnuiti sa tineti post este foarte potivit pentru o reteta rapida cum ar fi maioneza de post, cateva bezele sau alte retete vegane. Dar despre asta gasiti detalii aici.

3Pentru dressing adaugati intr-un borcan otetul, mierea si uleiul de masline. Se poate folosi la fel de bine si zeama de lamaie sau, de ce nu, un strop de otet balsamic. Presarati un praf de sare si piper apoi adaugati semintele de susan si o jumatate de ceapa rosie tocata cat mai marunt. In doar cateva minute aceasta din urma se va marina si va asigur ca isi va pierde din iuteala. Si gustati… Intotdeauna e indicat sa gustam dressingul inainte de a-l adauga in salata pentru ca ne vom da seama foarte usor daca este prea sarat sau prea acru…

4Combinati intr-un bol frunzele de spanac, nautul si merisoarele inmuiate pentru cateva minute in apa apoi agitati borcanul cu dressingul pregatit si adaugati-l peste salata.

5La final adaugati migdalele rumenite si obtineti o excelenta salata de spanac cu naut si merisoare pe care o veti savura din plin cu cea mai mare placere.

Sa aveti pofta!

print

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here