Daca va gandeati ca un desert reusit necesita intotdeauna eforturi mari si tehnici complicate, va inselati. Acest trifle cu mascarpone si biscuiti cu ghimbir poate fi facut extrem de simplu si foarte rapid. Secretul este sa nu aruncati niciodata bucatile de pandispan care v-au ramas in urma indreptarii blatului de tort facut la ultimul eveniment special din familie. Il puteti combina in doar cateva minute cu mascarpone, un strop de cafea si 5-6 biscuiti cu ghimbir.
Sa presupunem totusi ca nu aveti la indemana o bucata de pandispan. Va recomand o reteta foarte reusita pe care o folosesc la blatul acestui tort rapid de ciocolata si cafea sau puteti face unul extrem de cunoscut din 3 oua, 3 linguri de zahar si trei sau patru linguri de faina (in functie de marime).
Un trifle ne permite intotdeauna sa fim creativi si ne lasa libertatea de a alege aromele si texturile favorite pornind de la pandispan care poate fi simplu sau cu ciocolata ori doar un crumble din biscuiti cu ovaz sau cu miere, fructele preferate folosite in functie de sezon si nelipsita crema pe care o puteti face in doar cateva minute. Si aceasta din urma poate fi inlocuita dupa preferinte cu mascarpone sau cu o alta crema de branza combinata cu un strop de lichior la fel de surprinzator si de potrivit in definitivarea acestui desert rapid si foarte usor.
Rezultatul va fi de fiecare data o reteta originala de trifle cu care va veti surprinde partenerul sau invitatii indiferent ca este Valentine’s Day, Dragobete sau o alta zi din luna potrivita oricand pentru a sarbatori un moment deosebit. Iar daca se intampla sa fie si cu inimioare, cu atat mai bine… 🙂
Ingrediente:
- 200 gr. pandispan cu cacao
- 100 ml. cafea pentru insiropat
- 400 gr. Mascarpone
- 80 gr. zahar pudra
- 2 lingurite cafea instant
- 30 ml. Irish Cream
- 5-6 biscuiti cu ghimbir
- 250 ml. smantana pentru frisca
Metoda de preparare:
Pentru inceput pregatiti 100 ml. de cafea de care veti avea nevoie la insiroparea pandispanului si dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte. Lasati-le deoparte sa se raceasca.
Mixati branza mascarpone cu 40 de grame de zahar pudra. Adaugati treptat cafeaua instant iar la final incorporati si cei 30 ml. de Irish Cream. Eu am avut Carolans, dar este la fel de bun si Baileys sau oricare alt lichior de ciocolata sau cafea.
Rupeti pandispanul in bucatele potrivite si stropiti-le intr-un bol cu putina cafea.
Pregatiti paharele de servire si incepeti aranjarea straturilor pornind cu o lingura de crema. Continuati cu cateva bucatele insiropate de pandispan, apoi cu biscuitii de ghimbir sfaramati si continuati sa repetati aranjarea desertului cu mascarpone si alt strat de pandispan si biscuiti sfaramati.
La final se bate smantana rece pentru frisca cu 40 de gr. de zahar pudra. Puneti-o intr-un pos si distribuiti-o uniform in pahare. Inainte de servire puteti decora cu un praf de condimente pentru cafea ce contine scortisoara si cardamom.
Sa aveti pofta!